SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, ohroziť môže vegetáciu nižšieho vzrastu
23 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Meteorológovia varujú pred sobotňajším (24. 9.) prízemným mrazom vo vegetačnom období. Výstrahy prvého stupňa vydali pre väčšinu Slovenska, s výnimkou niektorých okresov Bratislavského, Trnavského a Košického kraja. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstraha platí od 2.00 do 8.00 h. Vo výške päť centimetrov nad povrchom sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu od nula do maximálne mínus štyroch stupňov Celzia.

"Očakávaný prízemný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu," upozornil SHMÚ.

Keď dvaja hovoria...
Európa sa vrútila do vlastnej energetickej pasce. Do 21. septembra sa strata európskej ekonomiky v dôsledku protiruských sankcií priblížila k 500 miliardám eur, uvádza agentúra Bloomberg s odvolaním sa na štatistiky analytického centra... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Milan Laca

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik