Poslanci začali deň novelou ústavy z dielne rezortu vnútra
23 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Plénum Národnej rady (NR) SR začalo piatkové rokovanie návrhom na zmenu Ústavy SR v súvislosti s voľbami prezidenta a eurovoľbami. Novelu predložil minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Podľa návrhu by sa prvé kolo prezidentských volieb mohlo konať najneskôr 30 dní pred uplynutím funkčného obdobia úradujúceho prezidenta. V súčasnosti platí 60-dňová lehota. Skrátením má vzniknúť priestor na zosúladenie druhého kola volieb s termínom volieb do Európskeho parlamentu.

Minister následne predložil aj novelu zákona o Hasičskom a záchrannom zbore. Na programe má aj novelu zákona o pobyte cudzincov. Po nich by sa malo plénum vrátiť k diskusii o výročnej správe Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti.

O 11.00 h by mali v hlasovaní rozhodnúť aj o tom, či prerokujú vládnu novelu zákona o energetike a zvýšenie platov zdravotníkov v druhom čítaní. O oboch legislatívnych návrhoch rokujú v skrátenom legislatívnom konaní.

Krúpa odhalil konšpiráciu: Zákulisie podvodov na voličoch (FOTO)
Momentálne už opozičný poslanec, prebehlík z hnutia OĽaNO do strany SaS Juraj Krúpa upozorňuje na sociálnej sieti na jednu pozornostihodnú fotografiu. Zúčastnení sú zástupcovia strán Olano, Smer, Hlas a Sme rodina. Politici sa prestali hádať, v... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik