MO SR chce zatiaľ nevyčerpaných 41,5 milióna eur využiť na pásovú techniku
23 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje využiť vyčlenené financie z rokov 2019 a 2021 vo výške viac ako 41,5 milióna eur na nákup pásovej techniky. Návrh na vydanie súhlasu vlády so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

"Cieľom zmeny účelu je zabezpečenie časti finančných prostriedkov k vytvoreniu základného balíka kapitálových výdavkov na umožnenie uzavretia zmluvy s víťazom tendra na obstaranie pásových bojových obrnených vozidiel a pásových obrnených vozidiel (PBOV a POV)," zdôvodnil rezort. Ako pripomenul, do 30. decembra má minister obrany uzatvoriť zmluvné dokumenty s vládou Švédskeho kráľovstva. Po uzatvorení zmluvy je potrebné zaplatiť 15 percent z dohodnutej sumy, pôjde asi o 248 miliónov eur.

Vyčlenené financie podľa rezortu nebude možné využiť v roku 2022 vzhľadom na stav jednotlivých projektov. Napríklad projekt bezpilotných prostriedkov, na ktorý rezort dostal 10,2 milióna eur, je v iniciačnej fáze. V prípade nákupu viacúčelových vrtuľníkov zostalo z pridelených prostriedkov 7,2 milióna eur z dôvodu nedodania materiálu a kapitálové výdavky doplánovali na nasledujúce roky.

Igor Matovič môže skončiť!
Igor Matovič môže skončiť. SaS vyzbierala podpisy pod návrh na jeho odvolanie! Vyjadril sa Miroslav Kollár (Spolu - občianska demokracia), ale aj samotný Igor Matovič. Strana SaS vyzbierala hlasy pod návrh na odvolávanie ministra financií Igora... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik