Do korunovácie Karola III je ešte čas. Dohady už však kolujú, je koruna PREKLIATA?
22 | 09 | 2022 I Eka Balašková

Len pred pár dňami najvyšší kráľovský komorník nad korunou kráľovnej Alžbety symbolicky zlomil palicu, už sa špekuluje nad tým, ako bude vyzerať koruna kráľa Karola III.

Bude jeho koruna prekliata?

Ako bude vyzerať koruna nového kráľa - Karola III? V zozname je totiž aj jedna koruna, o ktorej legenda hovorí, ako o prekliatej.

„Tí, ktorí ju budú nosiť, budú ovládať svet. Ale tiež pocítia všetky jeho nešťastia,” uvádzajú Topky v súvislosti s  korunovačným klenotom. 

Jaroslav Naď: Putinova úbohosť (VIDEO)
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) je na návšteve v Južnej Kórey, odkiaľ reaguje na vyhlásenie mobilizácie v Rusku svojsky typickým spôsobom. Putin, Putin, zle dopadneš! Slovenský minister obrany je presvedčený, že Rusom sa nebude páčiť... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ktorá to je?

Je to tá, ktorú nosila matka Alžbety II. Hinduisti sú presvedčení, že jeden z drahokamov, ktoré ju zdobia, je prekliaty. Pôvod Koh-i-Noor, tak sa totiž kameň volá, nie je jasný. Isté je, že vystriedal niekoľko majiteľov a niektorým šťastie nepriniesol. Britská kráľovná rodina ho získala v roku 1894 cez kráľovnú Viktóriu a do koruny bol vložený neskôr.

Koho sa týka legenda

Kliatba sa týka len mužov. Preto sa touto korunou korunujú len manželky britských panovníkov. Teraz by ju mala na korunovácii mať manželka Karola III, Camilla. 

Hovorí sa, že spomínaná legenda o kliatbe sa týka len mužov. A tak koruna s Koh-i-Noorom sa dáva na hlavy manželiek britských panovníkov. Naposledy ju teda nosila matka Alžbety II. a teraz by ju mala mať na korunovácii Karola III. jeho manželka Camilla. 

Ale späť ku Karolovi III

Ten by mal byť zrejme korunovaný korunou sv. Eduarda. K nej má impérium takmer posvätný vzťah - nemôže sa jej dotknúť nik iný, ako monarcha, zlatník, ktorý ju "servisuje" a arcibiskup z Canterbury.

Ministrove slovné perly a urazení novinári
Nedávny výrok Igora Matoviča nahneval nie len novinárov, ale aj jeho bývalého koaličného partnera, štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti Dostála O čo šlo "2,5 roka zápasu, bohužiaľ, aj za podpory skorumpovaných médií, v rukách oligarchov... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik