Moldavské aerolínie obnovujú letecké spojenie s Ruskom
09 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Moldavská štátna letecká spoločnosť v piatok oznámila, že od 1. októbra začne opäť prevádzkovať lety do Ruska, informoval britský denník The Guardian.

Spoločnosť Air Moldova na svojom webe vysvetlila, že toto rozhodnutie je "výsledkom nespočetných žiadostí občanov Moldavskej republiky, ktorí sa nachádzajú v Ruskej federácii a chcú sa vrátiť domov".

Letecká spoločnosť uviedla, že pandémia koronavírusu a pozastavenie letov do Ruska "spôsobili ťažkosti, s ktorými sa denne stretávajú stovky cestujúcich", a to aj v prípade naliehavých zdravotných prípadov.

Lety na linkách smerujúcich do Ruska spoločnosť Air Moldova pozastavila pred siedmimi mesiacmi, vo februári.

Moldavsko, ktoré má spoločnú hranicu s Ukrajinou, vtedy - bezprostredne po ruskej invázii - uzavrelo celý svoj vzdušný priestor. Čiastočne ho potom otvorilo v marci.

Bude dlhá vojna s Ruskom?
Generálny tajomník NATO Ješns Stoltenberg vyzval, aby sa pripravili na dlhú konfrontáciu s Ruskom. Podľa neho NATO rozmiestňuje nové sily na východných hraniciach. Záznam z tlačovej konferenciie po stretnutí s americkým ministrom zahraničných... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik