Lipšic: Gauneri nás spochybňovali vždy. Teraz majú viac priestoru
09 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic tvrdí, že necíti podporu zložiek, od ktorých ju očakával a tiež sa k mnohým ľuďom vyjadriť odmietol. Dodáva, že stretnúť sa s Generálnym prokurátorom mu úplne stačí raz za štvrťrok.

K Dušanovi Kováčikovi

"Zvažujeme podanie dovolania, rozsudok si prečítame viacerí a rozhodneme sa, či pôjdeme do dovolania. Nemôžeme ísť čo do výšky trestu v dovolaní, lebo ten bol rozhodnutý v zákonnej sadzbe, ale len do otázok právne kvalifikačných. Ale pokiaľ by nám bolo vyhovené, samozrejme to bude mať vplyv aj na výšku trestu," hovorí špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v diskusnej reláciii SME, Zuzany Kovačič Hanzelovej na aktuálne politické aj spoločenské témy.

Rátali s tým

"Aj v minulosti pôvodné zločinecké skupiny, ktoré páchali násilnú kriminalitu - vraždy, vydieranie, drogovú kriminalitu - rovnako spochybňovali vedené stíhania špeciálnej prokuratúry. Absolútne rovnako. Nič nové pod slnkom," vyjadril sa špeciálny prokurátor k údajným útokom na adresu ako jeho, tak aj Úradu špeciálnej prokuratúry. Len kedysi takíto ľudia podľa neho nemali taký priestor vo verejnej diskusií. 

"Kto by ich už len počúval. Teraz ide o biele goliere, ale rovnakú argumentáciau, ako cez kopirák. A zrazu dostáva vo verejnom diskurze oveľa väčší záber. Berieme na vedomie," konštatuje Lipšic.

Robert Fico: Do politiky sa dostali malé decká a blázni
Robert Fico (predseda Smer-SD) pred voľbami 2020 spravil predvolebný šot, kde ako líder Smeru-SD robí poriadky v škôlke s "malými nespratníkmi z opozície". V diskusnej relácii na RTVS znovu prirovnal, tentokrát už koaličných lídrov, k deťom a... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Sťažuje si na nesúdržnosť

Daniel Lipšic však očakával, že Generálna prokuratúra, ako aj spravodajská služba mu budú "držať chrbát". Najväčším sklamaním je pre neho práve to, že nie sú na jednej strane barikády.

K smrti Milana Lučanského 

"Pre dôveryhodnosť prokuratúry by bolo treba túto vec uzavrieť. Nebudem ju ale bližšie komentovať, lebo je v dozore inej prokuratúry," upresnil Lipšic. 

Kauza Čurilovci

"Keby v našej veci, ktorú dozoruje Špeciálna prokuratúra, obhajobe zvukový záznam nesprístupníme rok, tak si viem predstaviť, aký by bol z toho cirkus," naznačil Lipšic k Čurillovcom, aj keď viac sa k prípadu vyjadrovať nechce a nemôže, keďže táto vec patrí pod dozorovanie inej prokuratúry. Verejne redaktorke neodpovedal ani na otázku o možnej súvislosti medzi vyšetrovaním Čurilovcov a vraždy policajného exprezidenta. Špeciálny prokurátor takisto neodpovedal ani na otázku, kde je Peter Košč. 

Prekvapujúce priznanie Veroniky Remišovej. TOTO ste nečakali!
Veronika Remišová (Za ľudí), podpredsedníčka vlády a ministerka ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie priznala, niečo, čo politici podľa nej nehovoria a uviedla aj to, že hrozí, že EÚ sa rozpadne. „Je škodlivé, keď sa... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

O veci Petra Kažimíra

"Ja byť na mieste takto obvineného, tak sa teším na súd, kde všetci uvidia, aká je údajne slabá dôkazná situácia. Na jednej strane tvrdí, že dôkazov je málo, sú slabé a vykonštruované, ale na druhej strane robí všetky kroky pre to, aby tá vec na súd neprišla," nechápe Daniel Lipšic. 

Vzťahy so Žilinkom

Daniel Lipšic hovorí, že aktuálne sú porady, kde sa musia stretnúť, raz za štvrť roka, kým kedysi boli aj raz za týždeň a jemu to takto vyhovuje. 

"Všetci prokurátori sme v pojednávačkách dva-tri dni v týždni, je to enormný nápor. Máme niekoľko voľných miest, GP nám niekoľko z nich zablokovala, čo som ja vnímal ako neférové voči určitým veľmi kvalifikovaným prokurátorom, veci sa pojednávajú desiatky dní - je to enormne časovo a odborne zaťažujúca situácia," vysvetľuje Lipšic.Takisto vníma, že nemá tú podporu zozadu.

Romana Tabak zhejtovala Richarda Sulika! Ľudia sú z jej protichodného konania viac, ako rozpačití. Čo jej odkázali?
Romana Tabak mala zahlasovať ZA stanovisko SR pre mimoriadnu Radu ministrov pre energetiku, ktoré vypracovalo ministerstvo hospodárstva a ktoré sumarizuje opatrenia, ktoré SR realizovala pod vedením Richarda Sulika. Vzápätí ale Richarda Sulika na... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik