Český minister zahraničia: V4 už nefunguje kvôli Viktorovi Orbánovi
02 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Jan Lipavský, český minister zahraničných vecí uviedol, že bývalý premiér Andrej Babiš „hovorí nezmysly“, keď hovorí, že spolupráca V4 skončila kvôli českej vláde.

Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorého do funkcie navrhla strana Piráti sa v českej snemovni ohradil proti tvrdeniu bývalého českého premiéra Andreja Babiša, že vláda Petra Fialu rozpustila neformálne zoskupenie Česka, Slovenska, Poľska a Maďarska V4.

"Aké hovadiny, prepáč. V4 nefungujú, pretože Orbánovo Maďarsko zvolilo inú cestu podpory Ukrajiny ako Poľsko, Česko a Slovensko“ uviedol poďla Mandiner minister zahraničných vecí.

Trump označil Bidena za blázna
Trump reaguje na Bidenove slová o extrémizme a poslal mu odkaz. Súčasná hlava štátu Joe Biden nazval bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa extrémistom. Ten tmu to vrátil a povedal, že to je blázon trpiaci demenciou. Bidenov... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Netreba, aby nás viedol Orbán

Kým Poľsko a najmä Česká republika a tri pobaltské štáty sú hlavnými ťahúňmi protiruských sankcií v dôsledku agresie na Ukrajine a snažia sa sužovanej Ukrajine čo najviac pomôcť, Maďarsko nedovolí, aby zásielky zbraní prešli cez jej územie.

„Samozrejme, skôr či neskôr sa v Európskej únii dohodneme na nejakom kompromise, ale myslím si, že nie je náhoda, že je tu maďarský minister zahraničia a fotí sa s Tomiom Okamurom, čo to prezrádza? Tak toto je dnešné Maďarsko, toto je Orbánovo dnešné Maďarsko, ktorým z Budapešti, ako bábka sa nechal viesť Andrej Babiš počas svojho premiérovania. A to naozaj nie je suverénna politika Českej republiky. Andrej Babiš nerobil suverénnu českú politiku, netreba, aby nás viedol Orbán. Petr Fiala nemá bábkohercov a ja tiež nie,“ povedal Lipavský, podľa portálu Mandiner.

Dlho tam nevydržal...
Generálny riaditeľ MAAE Grossi opustil Záporožskú elektráreň. Šéf Madzinárodnej agentúry pre atómovú energiu Rafael Grossi odišiel zo Záporožskej jadrovej elektrárne. Prišiel, uvidel... Misia MAAE na čele s Grossim dorazila do Záporožskej... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik