Krasokorčuliari z Litvy sa zachovali cynicky, odňali im rád
11 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Dvom známym litovským krasokorčuliarom Margarite Drobiazkovej a Povilasovi Vanagasovi bol na základe rozhodnutia litovského prezidenta Gitanasa Nausėda odňatý Rád litovského veľkovojvodu Gediminasa. Dopustili sa zločinu, keď súťažili v Rusku.

„Zločinom“ dvojice bola účasť na súťaži v Rusku, ktorú organizovala Taťána Navka, manželka hovorcu Kremľa, informuje maďarský denník Index.hu.

"Dňa 10. augusta bol podpísaný dekrét, ktorý vyhlasuje neplatnosť výsledkov dosiahnutých krasokorčuliarskym párom v mene Litvy, pretože sa „cynicky“ zúčastnili súťaže v tancoch na ľade v Soči," napísal litovský prezident na svojej facebookovej stránke. 

Gitanas Nausėda sa tiež vyjadril, že rozhodnutie litovskej vlády z roku 1993 udeliť litovské občianstvo Drobiazkovi, ktorý sa narodil v Moskve, „za súčasných okolností vyzerá ako úbohá fraška“, keď Rusko vedie vojnu proti Ukrajine, píše Slobodná Európa.

"O deň skôr litovskí zákonodarcovia navrhli zbaviť Drobiazkovovú aj jej litovského občianstva," informuje Index.hu.

Čína obvinila Ameriku z vypuknutia vojny na Ukrajine
"Spojené štáty boli hlavnou príčinou vypuknutia vojny na Ukrajine, pretože rozširovaním NATO "zatlačili Rusko do kúta", povedal čínsky veľvyslanec v Moskve Zhang Hanhui. "Ruská tlačová agentúra TASSZ urobila rozhovor s čínskym veľvyslancom, v... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik