Rado Baťo má tip, ako vyriešiť bordel vo vláde!
10 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Existuje demokratický, ústavne čistý spôsob, ako po očakávanom odchode SaS z vlády vyriešiť bordel okolo toho, kto vlastne vládne," tvrdí bývalý novinár Rado Baťo. A v príspevku na sociálnej sieti predstavil návod, ako na to. Povinnosťou Hegera je podľa Baťa ukázať slušnosť, trnasparentnosť a úctu k voličom aj vtedy, keď ide o jeho vlastnú funkciu. 

"Existuje demokratický, ústavne čistý spôsob, ako po očakávanom odchode SaS z vlády vyriešiť bordel okolo toho, kto vlastne vládne," myslí si bývalý novinár Rado Baťo. 

"Po vypovedaní koaličnej zmluvy stranou SaS to už nie je štvorkoalícia, ktorá vznikla po voľbách. Pri moci je dvojkoalícia Matoviča s Kollárom, popri ktorej Heger predstiera, že je premiér a Remišová predstiera, že má vlastnú stranu," vysvetľuje Baťo.

"Podstatné je, o koho sa táto nová koalícia môže oprieť," dodáva.

"Kazateľ, vekslák a psychopat dlžia odpovede hneď na niekoľko otázok," tvrdí Baťo

"Či po odchode ministrov SaS bude mať vláda parlamentnú väčšinu; alebo bude mat nejakú tichú zákulisnú ad hoc podporu," je prvá otázka.

"Ako prípadná parlamentná väčšina vyzerá, najmä či nie je ďalšia existencia Hegerovej vlády závislá na hlasoch fašistov," je druhá otázka, ktorú Baťo kladie.

"Či a v akej miere bude Hegerova vláda vôbec schopná ďalej spravovať štát, a čo bude schopná robiť," je tretia Baťova otázka.

Hegerova povinnosť

"Premiér Heger má inokedy plno reči o slušnosti, transparentnosti a kultúre úcty. Keď sa to týka iných. Teraz je jeho povinnosťou ukázať, že slušnosť, transparentnosť a úctu k voličom pozná aj vtedy, keď ide o jeho vlastnú funkciu. Je to jednoduché, stačí využiť ústavnú možnosť a požiadať v septembri parlament o opätovné vyslovenie dôvery vláde," dodáva v závere príspevku na sociálnej sieti bývalý novinár Rado Baťo.

Čo sa deje so zbraňami? Do miesta určenia sa dostane len 40% dodávok vojenskej pomoci Ukrajine
Vo vojne, ktorá sa z veľkej časti vedie v zákopoch z éry druhej svetovej vojny so sovietskou muníciou, sa obrovský prílev moderných zbraní NATO a vojenských zásob zo Západu na Ukrajinu ukázal ako jeden z najväčších determinantov toho, či sa územie... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik