Liberálny šoumen: "Američania sú príliš tuční na to, aby boli vojakmi"
10 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

„Američania sú príliš tuční na to, aby boli vojakmi,“ povedal americký liberálny šoumen Bill Maher, hostiteľ populárnej talkshow HBO „Real Time with Bill Maher“. Uvedené vyhlásenie nebolo prvé, ktoré zasiahlo progresívnych. Maher tvrdí, že ide doslova o otázku národnej bezpečnosti.

"Bill Maher, moderátor populárnej talkshow HBO „Real Time with Bill Maher“, nie prvýkrát vyhlásil niečo, čo medzi progresívnymi doslova vybilo poistku," píše maďarský portál Mandiner, s odvolaním sa na portál Liner.

"Hlavne v Spojených štátoch amerických je rozšírený postoj, že nikomu by sa nemalo ublížovať iba preto, že je tučný. To je úplne v poriadku. Najmä ak je to kvôli chorobe. Iná je však situácia, keď niekto priberie kvôli zlej životospráve alebo nedostatku pohybu. Kvôli takzvanému pozitívnemu prístupu k vlastnému telu, sa povzbudzovanie k zdravšiemu životnému štýlu, v určitých, najmä progresívnych amerických kruhoch stalo nemožným. Tí totiž hlásajú, že každý je krásny taký, aký je. Veľa ľudí s tým nesúhlasí a do tejto kategórie patrí aj Bill Maher, píše Liner.

Pápež nie je proruský, iba volá po mieri
Vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin v utorok bránil pápeža Františka pred kritikou, že v otázke ruskej invázie na Ukrajinu zaujíma proruské postoje, informuje TASR. "Je pápež proruský preto, že volá po mieri? Pretože nás pozýva... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Obezita v Amerika má vážny dopad na národnú bezpečnosť

Maher tvrdí, že nejde iba o to, že ich nemožno kritizovať alebo nabádať, aby schudli, ale má to vážny dopad aj na armádu, pretože nábor nových ľudí, vojako, je čoraz ťažšií.

S odvolaním sa na článok New York Times z roku 2019 Maher uviedol, že 20 percent personálu amerického námorníctva je už obéznych a preto museli byť z jedálneho lístka odstránené rýchle občerstvenie a sladené nápoje.

"Teraz je to doslova otázka národnej bezpečnosti. Hlavne preto, že 17-24 roční ľudia sú príliš tuční na to, aby mohli bojovať," povedal Maher.

"Samotné americké ministerstvo obrany vlani v auguste uviedlo, že obezita negatívne ovplyvňuje fyzickú výkonnosť a následne aj bojovú pripravenosť, nehovoriac o dlhodobých zdravotných problémoch ako cukrovka či srdcové choroby," uvádza Liner.

Aká nebezpečná je situácia v jadrovej elektrárni v Záporoží?
Ukrajinský reaktor bol poškodený a OSN žiadala prístup na miesto. Medzinárodná organizácia vyzvala medzinárodných inšpektorov, aby umožnili prístup do jadrovej elektrárne v Záporoží na Ukrajine po tom, čo bola cez víkend ostreľovaná. Aká... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik