Tak ešte raz, klame Remišová?
08 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Podpredseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Richard Raši vyzýva ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) Veroniku Remišovú (Za ľudí), aby zverejnila súhlas Úradu hodnoty za peniaze (ÚHP) v súvislosti so sťahovaním ministerstva do novej budovy.

"Ešte raz sa vrátim k sťahovaniu Remišovej ministerstva, kde nielenže ušila tender na mieru jednej finančnej skupine, ale podpísala zmluvu, ktorá bude daňových poplatníkov stáť o sedem miliónov eur viac, ako keby úradníci zostali v súčasných budovách," konštatuje Raši na sociálnej sieti.

Veľkosť priestorov je problematická

„ÚHP poskytol vláde analýzu, v ktorej odporúča, aby zmenšili navrhovanú plochu 19,8 metrov na zamestnanca na 15. Neverím, že ten istý ÚHP nemal pripomienku, aby Remišovej úradníci mali až 21 metrov štvorcových na zamestnanca,” upozornil Raši aj v tlačovej správe.

Hlasák si preto myslí, že tento súhlas buď neexistuje, alebo boli úradu poskytnuté zavádzajúce informácie. Podpredseda Hlasu-SD  informoval o tom, že Veronika Remišová oklamala a okradla verejnosť i koaličných partnerov. Raši tvrdí, že ministerka mala netransparentný až klientelistický prístup, keď schvaľovala prenájom priestorov novej budovy pre jej ministerstvo. Je si vedomý, že tento projekt bol výrazne predražený, píše portál Parlamentné listy.

Juraj Krúpa prerazil dno! Pozrite na KOHO si trúfol
Juraj Krúpa, predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť a poslanec za hnutie OĽANO, ktorý sa dostal do parlamentu s počtom hlasov 1864 sa zúfalo pokúsil uraziť bývalého spolkového kancelára Nemeckej spolkovej republoky Gerharda Schrődera. Jeho... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

"V reakcii na moju tlačovku pani ministerka nevyvrátila ani jedno z mojich tvrdení. Okrem toho napísala, že „celý proces výberu nových priestorov bol maximálne transparentný, overil a odobril ho Útvar hodnoty za peniaze,“ píše Raši na facebooku.

Dodáva však, že Útvar hodnoty za peniaze nedávno spracoval analýzu prípadnej výstavby novej budovy pre Úrad vlády. V nej odporúča Úradu vlády zmenšiť navrhovanú plochu 19,8 metrov štvorcových na zamestnanca na 15.

Súhlas možno ani neexistuje

"Neverím, že by ten istý ÚHP nemal pripomienku, aby Remišovej úradníci mali až 21 metrov štvorcových na zamestnanca, keď európsky aj slovenský štandard je 10 – 15 metrov štvorcových na zamestnanca. A to netvrdím ja, ale Útvar hodnoty za peniaze v svojej analýze," vysvetľuje opozičný politik.

"Preto vyzývam Veroniku Remišovú, aby prestala klamať a zverejnila stanovisko Útvaru hodnoty za peniaze. A ak jej náhodou ÚHP súhlasné stanovisko dal, buď ho oklamala pani Remišová a dala nepravdivé údaje, alebo je ÚHP absolútne nekonzistentný a zbytočný. Takže, kde je pravda?," uzavrel Raši.

R.Fico: Petičnú akciu ukončíme k 15. augustu,máme 350.000 podpisov za referendum
Zber podpisov za referendum o predčasných voľbách ukončí petičný výbor k 15. augustu. Potrebných 350.000 podpisov už je k dispozícii. Uviedol to predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico na pondelkovej tlačovej konferencii. "Hotovo. Máme 350.000... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik