Karta sa obrátila?! Obvinenie Amnesty International padlo na Ukrajinu
04 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Amnesty International je najväčšia ľudskoprávna mimovládna organizácia na svete. Je to celosvetové hnutie viac s ako 10 miliónmi ľudí pochádzajúcich z viac ako150 krajín a území celého sveta, ktorí sa usilujú o o dodržiavanie ľudských práv po celej planéte. Táto mimovládna organizácia vydala nedávno zaujímavú správu.

Ukrajinskí vojaci porušujú medzinárodné právne normy a vojenské právo tým, že umiestňujú zbrane do škôl a nemocníc v mestách a tým vystavujú civilistov riziku, uvádza sa v správe ľudskoprávnej organizácie Amnesty International.

"Máme zdokumentované prípady, keď ukrajinské sily ohrozili civilné obyvateľstvo a porušili vojenské zákony pri operáciách v obývaných oblastiach... Obranná pozícia nezbavuje ukrajinskú armádu povinnosti dodržiavať medzinárodné humanitárne právo," píše sa v správe.

Podľa správy ukrajinské sily „spôsobujú škody civilnému obyvateľstvu... pomocou zbraňových systémov v obývaných oblastiach vrátane škôl a nemocníc“. V správe sa uvádza, že sa tým porušuje nielen vojenské právo, ale aj medzinárodné humanitárne právo.

Amerika urobila mimoriadne nebezpečný krok vpred, Čína urobí dva
Keď predsedníčka Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová pristála na ostrove Taiwan a vychvaľovala takzvaný záväzok USA voči ostrovu, jej mimoriadne bezohľadný a nebezpečný krok okamžite vyvolal sériu protiopatrení zo strany Číny, od armády cez... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik