Jaroslav Naď a Marián Viskupič sa pochytili na sociálnej sieti. Naď vraj napísal status, ako čatár na fronte, ktorý vidí z neho iba malý úsek
02 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Verejné financie sú podľa Eduarda Hegera vecou národnej cti a potešil sa dobrým správam z ministerstva financií. Tie majú hovoriť o tom, že verejné financie sú v dobrej forme. Táto správa potešila aj ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý obvinil SaS, že si vymýšľajú, ak tvrdia niečo iné. Ostrá kritika Mariána Viskupiča zo strany SaS ale pristála priamo pod príspevkom ministra Naďa.

„No ale to snáď nie! Jedným z dôvodov SaS na požadovaný okamžitý odchod Igora Matoviča, a ak nie tak rozbitie vlády je, citujem: “Nezodpovedné nakladanie s verejnými financiami ministra financií,“ napísal Jaroslav Naď (OĽaNO), minister obrany Slovenskej republiky.

„No a potom sa pozriem na dnešné správy a zrazu vidím, ako sa politické stanovisko SaS líši s realitou, v ktorej žijeme. Mimochodom, hospodárenie štátu je lepšie, ako za bývalej vlády a to napriek všetkým krízam, ktorými musíme čeliť (COVID, Ukrajina, inflácia, energie),“ dodal.

„Priatelia v SaS, nevymýšľajte si dôvody a ak chcete opäť raz povaliť vládu, povedzte to narovinu. Ja osobne vám navrhujem prestať s politikárčením a návrat do práce napĺňať program, ktorý sme spoločne sľúbili ľuďom. Ľudia majú plné zuby týchto prázdnych politických debát, chcú vidieť, že spoločne naplníme štvorročný mandát, ktorý sme od nich dostali. A keď ste teda presvedčení, že vy to robíte všetko parádne a my v OĽANO zle, tak tie ďalšie voľby v roku 2024 určite vyhráte naparádu. Či?“ Provokoval Naď na sociálnej sieti.

„Roboty je pred nami ešte kopec, vrátane snahy zaistiť na Slovensku spravodlivosť a neumožniť návrat mafie. Tak nestrácajte čas politikárčením a radšej makajte z celých síl,“ odkázal strane SaS.

Volodymyr Zelenskyj má novú taktiku!
„Hoci ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí o úspechu, v skutočnosti jeho krajina vykazuje známky kolapsu. Podstatou jeho novej taktiky je odpútať pozornosť od reality pomocou úspešnej propagandy. Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Marián Viskupič reaguje

„Tak dnešný status si napísal tak, ako keď čatár napíše správu o strategickom vývoji na celom fronte na zaklade toho čo aktuálne vidí na svojom malom úseku frontu,“ reagoval v komentároch Marián Viskupič(SaS), predseda Výboru pre financie a rozpočet.

„Áno, aktuálny stav je veľmi dobrý, reálne príjmy vysoko prevyšujú rozpočtované príjmy, v prvej polovici roka aj sa aj výdavky vyvíjali dobre. Začal som o tom hovoriť na základe sledovania vývoja parametrov asi o 2 mesiace skôr, ako to pripustilo a následne potvrdilo MFSR. Inflačné príjmy predbiehajú inflačné výdavky. To je klasická situácia a veľmi ľahko sa dá tomuto dočasnému stavu podľahnúť, byť spokojný a vytvárať nové výdavky. A presne to sa stalo,“ vysvetlil Viskupič.

„Minister financií bagrom pretlačil kopu nových výdavkov, úplne prirodzene sa aj ďalšie existujúce zvýšia (mzdy, dôchodky, výdavky za investície, tovary a služby, ale aj výdavky na obranu) a situácia bude veľmi rýchlo diametrálne iná,“ dodal.

„Ak chceš vidieť skutočne správne info o strategickom vývoji na fronte, musíš sa pozerať na celkovú situáciu a vnímať trendy. No a s verejnými financiami je to tak, že v dlhodobej udržateľnosti (to je ten strategický pohľad) sme 2.najhorší v celej EÚ. A to tam ešte nie sú započítané najnovšie schválené dlhodobé výdavky,“ vysvetlil v komentároch pod príspevkom ministra obrany.

Robert Fico: Slovensko je mesiace kŕmené klamstvami o vojne na Ukrajine
„Slovensko je mesiace kŕmené klamstvami o vojne na Ukrajine. Médiá, vládni politici s prezidentkou sa v klamstvách predbiehajú. Som proti použitiu ruskej vojenskej sily na Ukrajine, ale rovnako dôsledne odmietam sankcie proti Rusku, lebo ubližujú... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Naď opäť reagoval

„Sme 2. najhorší a boli sme najhorší, keď ame prebrali vládu. A budeme na tom iba lepšie. Teda možno nie, keď vy kvôli Sulikovi opäť raz zahodíte dobrú vládu. Hanba vám. Obrovská,“ reagoval opäť minister Naď.

V príspevku, ktorý minister obrany zverejnil komentáre pribúdali, ale štýlom sebe vlastným odpovedal všetkým. Prevažne tým, ktorý sa mu snažili oponovať.

Peter Pellegrini: Aktivity koalície smerujú jedine k predčasným voľbám!
Predseda Hlasu-SD a poslanec NR SR Peter Pellegrini na svojej facebookovej stránke konštatuje, že: "Vládna koalícia nadobro stratila súdnosť a naozaj sa rozhodla venovať celé leto svojim vnútorným sporom namiesto okamžitej pomoci ľuďom."... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik