Pripomíname si úmrtie herca s výnimočným osudom
03 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Včera, 2. augusta, tomu bolo 9 rokov, čo tento svet opustil herec, ktorého si pamätáme, ako Mórica Beňovského z legendárneho seriálu o  cestovateľovi a kráľovi Madagaskaru. Hoci porazil rakovinu, zomrel na zlyhanie srdca, pripomína Plus 7dní.

"Ulovila" ho Dača

"Bola to láska na prvý pohľad. Stretli sme sa pri Dunaji a tam padla aj prvá pusa," hovorí Božidara Turzonovová, jeho celoživotná partnerka, s ktorou si spolu zahrali v niekoľkých filmoch (Hry lásky šálivé, Vivat Beňovský, Odveta...)

Adamovič výborne vyzeral - vysoký, charizmatický chlap s krásnym hlasom učaroval mnohým ženám. On si však vybral vysokoškoláčku Božidaru. „Ja som sa na koňoch zaplietla s Adamovičom. A to bol celý príbeh môjho života,“ spomína herecká diva pre Plusku.

Šlo mu o život

A to hneď niekoľkokrát. Po ťažkej autohavárii mu ostala jazva na tvári a kratšia noha, v roku 1985 vyviazol z horiaceho lietadla, no asi najznámejší bol jeho "experiment" s kozím mliekom. „Píjaval som ho počas rekonvalescencie. Je totiž antikarcinogénne. Na 21. deň zakapú všetky rakovinové bunky, lebo nemajú z čoho žiť. Koľko dní ste hladovali, toľko musíte byť na makrobiotike, lebo nemôžete hneď začať normálne jesť. To by vás zabilo,“ vysvetľoval vtedy.

Pápež František po návrate z Kanady: Rezignácia je jedna z možností
Len pred pár dňami sa skončila 37. apoštolská cesta pápeža Františka. Tentokrát jeho kroky viedli do Kanady, kde sa stretol aj s bývalými domorodými žiakmi internátnych škôl. O tých kanadských sa pred časom objavila informácia, aké nevhodné... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Chovateľ kôz

Po tejto skúsenosti sa Adamovič vrhol na podnikanie. Vzal si niekoľkomiliónový úver a založil trinásť salašov po celom Slovensku. "Zaúradovali" však zamestnankyne, ktoré ho začali okrádať s výhovorkou, že dojivosť oviec klesá. Nebol teda schopný plniť zmluvné dodávky, s podnikaním skončil a roky mali ako rodina na krku exekútorov.  „Chata, autá, všetko išlo preč. Aj tak to bolo málo. V roku 2001 na mňa banka podala trestné oznámenie za nesplácanie dlhu, ktorý sa aj s úrokmi vyšplhal takmer na tri milióny korún. Exekútori nám vzali úplne všetko. Dodnes ten dlh splácam, je to na doživotie,“ posťažoval si nejaký čas pred tým, ako mu 2. augusta 2013 zlyhalo srdce. 

Jeho smrť bola šokom

Adamovič bol totiž z tých, ktorí hrdo a bez sebaľútosti znášal všetky choroby a bolesti. Jeho manželka, Dača Turzonovová, mu na pohrebe na rozlúčku do hrobu naliala červené víno, popisuje Pluska chvíle poslednej rozlúčky so vzdelaným človekom, hrdým chlapom a skvelým hercom.

Čo predpovedá Vanga na rok 2023 (Video)
Slávna bulharská veštkyňa Vanga zanechala veľa predpovedí a proroctiev na stáročia. Niektoré z nich sa naplnili, iné sa, naopak, nepotvrdili. Z jej života Keď mala 3 roky, zomrela jej matka, vzala ju suseda do svojho domu. Vangeliin otec... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik