Blaha: "Akými zbraňami bojujete, takými zahyniete"
02 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Poslanec NRSR Ľuboš Blaha (SMER-SD) už nemôže hovoriť o prezidentke ako o americkej agentke alebo o vlastizradkyni. Krajský súd potvrdil verdikt a o tejto správe informovala aj Zuzana Čaputová.

Blaha sa však nezľakol a jeho ostré pero tentokrát trafilo mainstreamové média a samozrejme aj prezidentku Čaputovú.

"Výborne sa zabávam nad hlúposťou slovenských liberálnych médií, ktoré sa vytešujú, že súdy na Slovensku zasahujú do politiky a slobody slova.

1. Tkačenko zo Sme ešte prikuruje - vraj Blahu treba rovno žalovať, veď čo si to vraj dovoľujem, že mám iný názor ako on a kritizujem jej magnificenciu z paláca.

2.Treba ma upáliť ako v starom dobrom stredoveku! Slovenský liberalizmus je proste rozkošný - je v ňom asi toľko tolerancie ako v priemernom inkvizítorovi v roku 1252.

3. Novinárom zjavne nedopína, aký nebezpečný precedens bol dnes na Slovensku vytvorený. Aj voči nim samým.

4. Oni síce okolo Čaputovej vytvorili kult, aký nemali ani egyptskí faraóni, ale vráťme ich na chvíľu späť do 21.storočia - Čaputová je politička.

5. A dnešné rozhodnutie krajského súdu znamená, že politici už viac nemusia znášať kritiku, ktorá sa im nepáči - a to ani od novinárov.

6. Po dnešnom precedense sa roztrhne vrece so žalobami a súdy budú zavalené sťažnosťami, či niekto o niekom môže povedať, že je americký agent, ruský agent a neviemakýagent. A tak... Pakáreň.

7. Narazíte na liberálneho sudcu a ten rozhodne v prospech Čaputovej. Narazíte na sudcu s iným politickým názorom a rozhodne proti liberálnym médiám. Chytám sa od smiechu za brucho - že sloboda a demokracia!

8. Súdna moc bude na žiadosť výkonnej moci rozhodovať o tom, čo smie hovoriť legislatívna moc. Ja len, že takto si tú deľbu moci Madison asi nepredstavoval.

9. A verte, že ako prvých sa to dotkne novinárov. Oddnes už nebudú môcť kritizovať politikov bez strachu, že im to súdy zakážu - žaloby sa len tak pohrnú. A oni sa, blázni, z toho ešte vytešujú.

10. Prepáčte, ale asi nikdy som nečítal pripečenejší komentár ako od Tkačenka zo Sme.

11. Čaputová likviduje slobodu slova na Slovensku a skôr či neskôr ju dá na poriadok Ústavný súd či Európsky súd pre ľudské práva.

12. Paničke sa netreba špeciálne venovať. Ak má problémy so sebavedomím a nevie zniesť kritiku, nech neotravuje súdy - radšej nech navštívi najbližšieho psychológa. Hovorí sa tomu - komplexy.

13. Tu však ide o vážny politologický problém. Opozícii dnes výkonná a súdna moc zapchávajú ústa. Na pokyn z paláca. A to je ťažký prúser.

14. Jedného dňa takto možno zavrú ústa aj Tkačenkovi - za kritiku politikov. Možno potom aj tým slaboduchejším novinárom zo Sme dôjde, že si kopú vlastný politický hrob.

15. Sloboda slova je základom demokracie. Zakázali nám hovoriť o očkovaní, o Ukrajine, o Amerike, o Čaputovej... a ďalej sa veselo tvária, že to robia v mene slobody. Perfektné.

Ja osobne to beriem s humorom - nezastavia ma a týmito hysterickými útokmi mi politicky iba pomáhajú.

Len im skromne odkazujem - akými zbraňami bojujete, takými zahyniete"