Generálny prokurátor: O sťažnostiach Fica a Kaliňáka treba rozhodnúť neodkladne!
01 | 08 | 2022 I Eka Balašková / TASR

Hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan v pondelok TASR informoval, že v konaní vo veci sťažnosti ex premiéra Fica a ex ministra vnútra Kaliňáka, došlo k prieťahom. Tlmočil tak rozhodnutie generálneho prokurátora Maroša Žilinku. 

Kauza Súmrak

"Vyšetrovateľ Policajného zboru napriek splneniu zákonných podmienok nepredložil prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) vykonávajúcemu vo veci dozor vyšetrovací spis spolu so sťažnosťami obvinených, ktoré boli riadne odôvodnené k 16. máju 2022, bezodkladne, ale až prípisom zo dňa 15. júna 2022," uviedla TASR. Skladan ďalej uviedol: "Hoci mu v tom nič nebránilo, urobil tak až 18. júla 2022, po tom, ako mu boli dňa 13. júla 2022 doručené žiadosti obvinených o preskúmanie postupu pri rozhodovaní o sťažnostiach."

Významná funkcia pre bývalú premiérku I. Radičovú?
Bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová sa stala členkou Reflexnej skupiny na vysokej úrovni, ktorú zriadila Rada Európy. Pre TASR to potvrdila Radičová. "Moje členstvo je predovšetkým dôležité z dôvodu zastúpenia SR pri vypracúvaní... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Povinnosť bezodkladného rozhodnutia

"V súvislosti s týmito zisteniami generálny prokurátor SR uložil povinnosť o sťažnostiach bezodkladne rozhodnúť a "špeciálnemu prokurátorovi prijať účinné opatrenia, aby v budúcnosti k obdobným porušeniam zákona nedochádzalo". Skladan ďalej podotkol, že predmetom preskúmania nebola zákonnosť uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré zatiaľ nenadobudlo právoplatnosť," informuje TASR.

Obvinenie z apríla

V rámci kauzy Súmrak obvinil vyšetrovateľ NAKA expremiéra Roberta Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. TASR tiež pripomína, že v prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta B. a policajného exprezidenta Tibora G.

Otec Urbančok: Dvakrát rozvedená, schvaľujúca potraty a podporuje komunitu LGBTQ,... Toto je prezidentka katolíckej krajiny?!
Otca Ľubomíra Urbančoka poznáme mnohí, ako kňaza, ktorý sa aj cez sociálne médiá snaží osloviť hlavne mladých ľudí. O liberalizácii spoločnosti sa s ním rozprával šéfredaktor maďarského konzervatívneho portálu Visegrad Post, Ferencz Almássy. Okrem... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik