M. Beňová o utečeneckej kríze
10 | 03 | 2022 I Eka Balašková

Utečenecká kríza je témou aj medzi politikmi. Prirodzene zaujíma aj europarlament a Moniku Beňovú, ako jednu zo slovenských europoslankýň. Svoj názor vyjadrila na sociálnej sieti.

Potrebujú našu pomoc

„Ľudia utekajúci pred vojnou si nielen v zmysle medzinárodných dohovorov zaslúžia našu pomoc. Je obdivuhodné sledovať aká veľká vlna solidarity sa doposiaľ medzi ľuďmi v tejto súvislosti zdvihla,“ uviedla europoslankyňa Monika Beňová.

Dočasná ochrana

"Na stole" je návrh Európskej komisie aktivovať vykonávacie rozhodnutie Rady Európy o dočasnej ochrane. To by malo zabezpečiť utečencom pred vojnou účinnú pomoc. „Slovensko sa v rámci so zvládania migračných tokov môže obrátiť aj na expertov z európskeho koordinačného mechanizmu. Tí majú bohaté skúsenosti s komplexnými riešeniami a zabezpečovaním podmienok pre utečencov,“ priblížila europoslankyňa.

E. Kaliňák: My nemáme šíriť nenávisť? Veď zoznamy píše koalícia!
Erik Kaliňák v kútiku duše veril, že vojna na Ukrajine so všetkými svojimi hrôzami prinesie aj príležitosť zjednotiť hlboko rozpoltenú slovenskú spoločnosť. "Potreba mieru a pomoci núdznym mali potenciál byť hodnotami na zhodu," tvrdí vo videu na... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Jednotný postup je dôležitý

O tom, že je potrebné posilňovať postavenie EÚ, ako aktéra bezpečnostných otázok, už asi nepochybuje nikto. Monika Beňová uzatvára: „Je správne, že členské štáty dokázali v reakcii na toto barbarstvo postupovať jednotne. Koordinácia a spolupráca sa rovnako ako v minulosti, tak aj v dnešnej krízovej situácii ukazujú ako kľúčové.“

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik