SOI varuje, alebo kde má spotrebiteľ hľadať pomoc?
09 | 03 | 2022 I Eka Balašková

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) varuje spotrebiteľov pred nákupmi z viacerých e-shopov. Zaznamenala totiž množiace sa podnety na niektoré internetové obchody.

Informuje portál Info.sk

O ktoré obchody ide

Tieto varovania sa týkajú internetového obchodu www.perfektna.sk a tiež stránok www.bune.sk, www.bune.cz, www.nokaut.sk, www.nokaut.cz, www.cocco.sk. Niektoré z týchto stránok však už nie sú dostupné. „SOI prijala niekoľko podaní týkajúcich sa nedodania tovaru, ktorý bol zaplatený vopred. Predávajúci nevrátil platbu za nedodaný tovar ani so spotrebiteľmi nekomunikuje,“ uvádza SOI na svojej stránke.

Spoločnosť z Vrbového

Obchody bune, nokaut a cocco prevádzkuje spoločnosť so sídlom vo Vrbovom. SOI sa pokúsila spoločnosť osloviť aj cez portál slovensko.sk s tým, že: „Požadované doklady neboli doručené ani po opakovaných výzvach, preto SOI požiadala o spoluprácu živnostenský úrad. V nadväznosti na vyššie opísané skutočnosti preto spotrebiteľom odporúčame, aby dôkladne zvážili kúpu produktov predávaných spoločnosťou AVALENA s.r.o."

Koniec vývozu komodít z Ukrajiny do sveta
Zahraničná spravodajská agentúra Reuters prináša prelomovú informáciu zo sveta obchodu a priemyslu na Ukrajine. Bola aktualizovaná dnes. Export tovarov z Ukrajiny zastavený Ukrajinská vláda zakázala svetový vývoz raže, jačmeňa, pohánky, prosa,... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Prevádzkovateľ z Británie

Obchod perfektna.sk prevádzkuje spoločnosť NK Business Ltd  Jej prostredníctvom predávajú tovar zahraničné firmy. SOI je zameraná na podnikateľské subjekty v rámci Slovenska, spotrebitelia by sa podľa portálu info.sk mali obrátiť na Európske spotrebiteľské centrum v SR.

Kam sa obrátiť o pomoc

Podnet môžete podať elektronicky na webovej stránke Európskeho spotrebiteľského centra v SR alebo poštou na adresu: Európske spotrebiteľské centrum v SR Mlynské Nivy 44/A 827 15 Bratislava 212 Slovenská republika.

Spotrebiteľom môžu pomôcť aj subjekty poskytujúce poradenstvo alebo spotrebiteľské združenia: https://www.mhsr.sk/obchod/ochranaspotrebitela/spotrebitelske-zdruzenia/zoznam-spotrebitelskych-zdruzeni

Diagnostické centrum v Považskej Bystrici funguje naplno
investoval doň Trenčiansky samosprávny kraj a už mesiac po spustení výrazne skracuje čakacie doby na vyšetrenia. Ako informoval denník SME, centrum bude pomáhať ako nemocničným lekárom, tak aj ambulanciám všobecných či odborných lekárov v meste a... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

 

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik