Diagnostické centrum v Považskej Bystrici funguje naplno
08 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

investoval doň Trenčiansky samosprávny kraj a už mesiac po spustení výrazne skracuje čakacie doby na vyšetrenia.

Ako informoval denník SME, centrum bude pomáhať ako nemocničným lekárom, tak aj ambulanciám všobecných či odborných lekárov v meste a okolí.

Zo začiatku len pre hospitalizovaných

„Momentálne pracujeme v plnej prevádzke, na toto pracovisko sú nasmerovaní aj ľudia, ktorí sú posielaní na vyšetrenie od obvodných lekárov či iných špecialistov," poznamenal riaditeľ Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici Igor Steiner. Pre SME doplnil, že nemocnica je schopná v diagnostickom centre zabezpečovať vyšetrenia podľa požiadaviek. „Denne môžeme vykonať 120 röntgenov, 40 sonografií a 20 až 25 CT nálezov, v závislosti od komplikovanosti a rozsahu vyšetrenia,“ skonštatoval I. Steiner.

Budú rozširovať

Trenčiansky samosprávny kraj aktuálne obstaráva magnetickú rezonanciu. Tá by do výbavy diagnostického centra mala pribudnúť do konca tohto roka, informuje denník SME.

Heľpa budovu nevyužívanej školy prerobila na stacionár pre dôchodcov
Ten bude seniorom slúžiť počas pracovných dní. Na denný stacionár pre najstarších občanov premenila obec schátranú budovu školy. Podľa televízie Ta3 práve tam dôchodcovia nájdu spoločnosť a zmysluplné využitie času. Takmer jedna tretina Obec... Čítať ďalej
05 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik