Lotyšský minister zahraničia vyzval NATO: Rusko treba zastaviť všetkými prostriedkami!
04 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

NATO by malo zvážiť všetky možnosti! Takto reagoval lotyšský minister zahraničia na otázku o vstupe do priameho konfliktu s Ruskom, informuje Guardian.

Edgars Rinkevics povedal v programe Today BBC, že vlády „by nemali vylučovať“ akékoľvek prostriedky na zastavenie invázie.

BBC si už skôr vypočula bývalého ukrajinského premiéra Oleksija Hončaruka, ktorý povedal, že ostatné európske krajiny „nerozumejú“, kam až Putin zájde, uviedla PA Media.

Povedal, že lídri z iných krajín by mali ponúknuť priamu vojenskú podporu a „aspoň uzavrieť naše nebo, aby nás ochránili pred hrozbou“

"Myslím si, že by sme mali zvážiť všetky možnosti, ale mali by sme tiež pochopiť, že niektoré politiky NATO možno implementovať iba vtedy, ak sa na tom dohodnú tie krajiny, ktoré majú potrebné prostriedky," uviedol Rinkevics.

Dodal, že za každé rozhodnutie by sa muselo hlasovať jednomyseľne. Na otázku, či môže byť NATO namiesto toho nútené sprostredkovať „nepohodlné“ urovnanie s Ruskom, minister odpovedal: "No, myslím, že musíme urobiť všetko, čo môžeme. Preto hovorím, že by sme nemali vylúčiť žiadne možnosti."

Ukrajinské jednotky pokračujú v defenzíve vo všetkých smeroch – súhrn bojov
„Ozbrojené sily Ukrajiny (AFU) naďalej bránia a držia svoje pozície vo všetkých smeroch,“ informuje Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny. Uvádza ukrajinský Interfax. Bieloruské vojská pripravené na hraniciach Pripomíname, „že na území... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Rasťo Ekkert

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik