Macron telefonoval s Putinom
03 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok počas 90-minútového telefonátu s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom povedal, že Moskva plánuje dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine či už vojenskou, alebo diplomatickou cestou. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

"Klamete sám seba," povedal Macron Putinovi. "Vašu krajinu to vyjde draho, vaša krajina skončí izolovaná, oslabená a na veľmi dlhý čas pod sankciami," tlmočil agentúre Reuters slová šéfa Elyzejského paláca jeho poradca.

"Rusko má v úmysle pokračovať v nekompromisnom boji proti militantom z nacionalistických ozbrojených skupín," povedal Putin podľa prepisu telefonátu, ktorý zverejnil Kremeľ.

Reakcie politikov na premaľovanie (zneuctenie) Slavína
Reakcie politikov na premaľovanie Slavína - pripravila agentúra TASR, preberáme z jej portálu Teraz.sk. Predseda parlamentu Boris Kollár parlamentu poukázal v tejto súvislosti na to, že svetu a našim susedom dávame jasne najavo náš postoj aj... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

Podľa Putina povedú pokusy o spomalenie diplomatických rozhovorov o konflikte "len k dodatočným požiadavkám na Kyjev".

Francúzsky prezident Emmanuel Macron Putina varoval, že robí "veľkú chybu".

Podľa Paríža štvrtkový telefonát inicioval Kremeľ. Ruský líder v ňom zopakoval svoje odhodlanie dosiahnuť neutralizáciu a odzbrojenie Ukrajiny.

"V tom, čo povedal prezident Putin, nebolo nič, čo by nás mohlo upokojiť," povedal poradca francúzskeho prezidenta a dodal, že Putin zopakoval svoj vyfabulovaný "príbeh o denacifikácii Ukrajiny".

Vyšetrila sa medializovaná komunikácia komentátora RTVS Merčiaka
Medializovaná komunikácia komentátora RTVS Marcela Merčiaka pri vysielaní zo zimných olympijských hier (ZOH) v Pekingu bola dôsledkom jednorazového zlyhania. Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS to zdôraznil generálny riaditeľ verejnoprávneho média... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik