Čo na to celé Depardieu?
01 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Francúzsky herec Gérard Depardieu je veľa rokov známy svojim obdivom k V. Putinovi. Ani to, že je ruským občanom nie je žiadna novinka.

Veľa ľudí sa pýta, ako vidí súčasnú situáciu práve on, ktorý sa "diktátora Putina" vždy tak zastával.

Vyzval na zastavenie bratovražednej vojny

"Rusko a Ukrajina boli vždy bratskými krajinami. Som proti tejto bratovražednej vojne. Hovorím: 'Zastavte bojovanie a vyjednávajte'," vyhlásil podľa Nového času herec. Táto výzva prišla v šiesty deň bojov, v ktorých sa obe strany snažia prevziať/udržať kontrolu nad Kyjevom a Charkovom - druhým najväčším mestom na Ukrajine. To leží neďaleko ruských hraníc. 

Dvojité občianstvo

Depardieu má ako ruské, tak aj francúzske občianstvo. Pre agentúru AFP sa vyjadril telefonicky Ruský pas získal pred deviatimi rokmi ako nesúhlas s rozhodnutím vtedajšieho francúzskeho prezidenta Françoisa Hollandea uvaliť 75-percentnú daň na osoby s najvyššími príjmami. "Myslím, že je normálne platiť, ale nie blbcom, ktorí si myslia, že robia dobro," povedal v roku 2014 týždenníku Le Point. Depardieu odvtedy opakovane vychvaľoval svoju novú vlasť, ruskú "demokraciu" i Putina, ktorého prirovnal k pápežovi Jánovi Pavlovi II.

Osud utečencov z Ukrajiny nie je ľahostajný ani celebritám
Aj celebrity sú "len" ľudia a tiež im nie je ľahostajný osud ľudí, ktorých vojna vyhnala z ich domovov. A tak sa po Tomi Kid Kovácsovi na ukrajinskú hranicu vydal aj český spevák David Koller. Solidarita „Milí priatelia, momentálne som na ceste... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Eka Balašková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Screenshot z Youtube videa
Screenshot z Youtube videa
Screenshot z Youtube videa
Screenshot z Youtube videa