Pápež vyzýva - otvorte Ukrajincom hranice!
27 | 02 | 2022 I TASR/Ivan Brožík

Vatikán: Pápež vyzval na otvorenie humanitárnych koridorov z Ukrajiny a na samotnej Ukrajine - informuje TA SR

Pápež František vyzval v nedeľu na "bezodkladné" otvorenie humanitárnych koridorov pre civilistov utekajúcich pred ruskou inváziou na Ukrajine. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Poskytnite im útočisko a cestu k nemu!

 "Myslím na starých ľudí, na všetkých, ktorí momentálne hľadajú útočisko, na matky utekajúce so svojimi deťmi. Sú to bratia a sestry, pre ktorých je naliehavo potrebné otvoriť humanitárne koridory a ktorých treba prijať," uviedol vo Vatikáne pápež.

Výzva na okamžité ukončenie bojov

František zároveň vyzval na okamžité ukončenie bojov na Ukrajine, kde prebieha štvrtý deň ruskej vojenskej invázie.

Nechajte utíchnuť zbrane

"Nechajte zbrane utíchnuť," povedal pápež. "Boh je s tými, ktorí hľadajú mier, nie s tými, ktorí sa uchyľujú k násiliu," podotkol.

Pápež ďalej podľa denníka Guardian uviedol, že jeho "srdce je zlomené" kvôli invázii na Ukrajine. V slovách, ktoré sa zdali byť adresované priamo ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, František odsúdil ľudí, ktorí "veria v diabolskú a zvrátenú logiku zbraní".

Pápež cíti bolesť

František ešte v sobotňajšom telefonáte s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským vyjadril "hlbokú bolesť" v súvislosti s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajinu, uviedol Vatikán.

Ukrajina smeruje utečencov na Ubľu a Užhorod
Štátna pohraničná stráž Ukrajiny zverejnila zoznam odporúčaných kontrolných bodov na hraniciach s EÚ - informuje interfax.com.ua. Štátna pohraničná stráž Ukrajiny zverejnila zoznam odporúčaných kontrolných bodov s prihliadnutím na zaťaženie... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Ivan Brožík