M. Uhrík: Nie vojne, ale rovnaké nie totalite!
26 | 02 | 2022 I Eka Balašková

V piatok sa v parlamente v skrátenom legislatívnom konaní rokovalo o zákone. Ten má popri pomoci a vyjadrení solidarity s Ukrajinou, takpovediac "zavrieť ústa" nepohodlným médiám.

Hnutie Republika je síce mimo parlamentu, ale jeho predseda sa vyjadril veľmi jasne.

"Odmietame

vládny návrh na zablokovanie opozičných politikov a webov pod zámienkou boja proti dezinformáciám!" Znel jeho status. 

Bežný človek nemá čas

riešiť "tie ich žabomyšie vojny" a tak to predseda hnutia Republika dovysvetlil: "Heger a Naď chcú pod zámienkou vojny na Ukrajine v ultrarýchlom konaní (ešte dnes) rozšíriť právomoc Národného bezpečnostného úradu blokovať tzv. "škodlivé aktivity", medzi ktoré patria podľa paragrafového znenia aj "závažné dezinformácie a iné formy hybridných hrozieb".

Výzva pre Slovákov - darujte krv
Zásoby krvi sú podľa Národnej transfúznej služby (NTS) stabilné, napriek tomu vyzýva ľudí, aby darovali krv. Informuje agentúra TA SR. Zásoby krvi sú aktuálne stabilné, ubezpečila Národná transfúzna stanica (NTS) SR. Napriek tomu v reakcii na... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | TASR/Ivan Brožík

"Ako iste chápete, pod túto definíciu sa dá skryť hocijaký nepohodlný názor, ktorý Naď označí ako "dezinformáciu" či "hybridnú hrozbu" a požiada NBÚ, aby danú informáciu, webstránku alebo politika na internete zablokoval. Návrh zákona nájdete na strane 3 v § 27b tu," ponúka M. Uhrík znenie toho, o čom sa dnes rokuje.

FB M. Uhrík / Republika

O čo teda ide?

"O jasné zneužívanie tragickej situácie na Ukrajine na vyhladenie politických oponentov súčasnej vlády na Slovensku!" Uzatvára svoje vysvetlenie M. Uhrík.

Otcovia biskupi pozývajú k pôstu a modlitbe
Slovenskí biskupi už v prvý deň útoku na Ukrajinu pozvali veriacich k modlitbám a pôstu za túto krajinu. Vo svojom príhovore k veriacim pripomenuli, že vojna spôsobí utrpenie mnohých ľudí. Skúška pre všetkých "Naše srdcia nech sú otvorené pre... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.