Do bojov sa zapoja aj ľudia nad 60 rokov
25 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Minister obrany Ukrajiny Oleksiy Reznikov uviedol, že sa rozhodol zapojiť do Síl územnej obrany ľudí starších ako 60 rokov, ktorí sú pripravení na „morálny a fyzický" odpor. Píše Interfax.

18 000 samopalov rozdaných

"Vážení Ukrajinci! Totálny útok Ruska na náš štát trvá už 30 hodín. Ukrajina vďaka hrdinstvu našich obrancov prestála prvé, najťažšie dni. Okupanti utrpeli značné straty. Dnes budeme silnejší „Som hrdý na každého z vás! Len v Kyjeve je 18 000 samopalov a streliva, ktoré už boli distribuované a budú distribuované bojovníkom Vojskových síl včera a dnes,“ uviedol minister dnes na sociálnej sieti.

Ukrajina stráca kontrolu nad Hadím ostrovom v Čiernom mori
Ukrajina stratila kontrolu nad Hadím ostrovom v Čiernom mori - je dôležitým strategickým bodom pre plavbu do ukrajinských prístavov. Informuje TASS. Ukrajina uviedla, že stratila kontakt s ukrajinskou pohraničnou strážou a príslušníkmi ozbrojených... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Počet obrancov rastie

Reznikov zdôraznil, že počet ľudí ochotných vstúpiť do vojska rastie a zbrane stále prichádzajú. Okrem toho oznámil rozhodnutie, po dohode s veliteľom jednotiek ozbrojených síl Ukrajiny, brigádnym generálom Jurijom Galuškinom, zapojiť do jednotiek ľudí starších ako 60 rokov, „ktorí sú morálne a fyzicky pripravení vzdorovať a poraziť nepriateľa."

Čoskoro príde pomoc

"Väčšinu noci som strávil aj rozhovormi s kolegami ministrami obrany, ktorí nás neustále podporujú. Reakcia sveta je čoraz jasnejšia. Čoskoro dostaneme od našich partnerov ďalšie posily v podobe moderných zbraní a iných zdrojov," povedal minister.

Zelenskij je ochotný rokovať o neutrálnom statuse Ukrajiny
Volodymyr Zelenskyj: V Kyjeve sú ruskí diverzanti, som cieľ č.1. Ukrajina je v boji sama - informuje český web echo24.cz Ukrajina zostala sama v boji proti ruskej armáde, uviedol prezident krajiny Volodymyr Zelenskyj. V Kyjeve sú podľa... Čítať ďalej
25 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.