Nápor na slovensko-ukrajinské hranice
24 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Podľa viacerých zdrojov je situácia na našich hraniciach s Ukrajinou zložitá a neprehľadná. O prechod na naše územie sa snažia desaťtisíce Ukrajincov.

Čakajú na inštrukcie

 „Po tom, ako Rusko v noci zo stredy na štvrtok zaútočilo na Ukrajinu, sa mnohí našich východní susedia rozhodli opustiť svoju krajinu. Na slovensko-ukrajinských hraničných priechodoch sa už tvoria rozsiahle kolóny, v ktorých čakajú desaťitísíce Ukrajincov smerujúcich ku nám.“ Píšu Topky.sk

Neprehľadná situácia

Situácia zasiahla aj nákladnú prepravu, mnoho našich vodičov kamiónov uviazlo na Ukrajine a nevedia sa dostať späť. Podľa portálu Finančnej správy je aktuálne na hraničnom priechode Vyšné Nemecké čakacia doba na vstup na Slovensko 120 minút, teda dve hodiny. Pre nákladnú dopravu je sú lehoty ešte vyššie, a to 330 minút. Na sociálnych sieťach sa však objavujú aj videá z Užhorodu, kde vidieť obrovskú kolónu áut čakajúcich na hraniciach.

Dodávky plynu cez Ukrajinu do Európy pokračujú
Gazprom: Dodávky plynu cez Ukrajinu do Európy pokračujú bez problémov - informuje TA SR Tranzit ruského zemného plynu do Európy cez územie Ukrajiny pokračuje ďalej bez obmedzení. Uviedol to ruský plynárenský koncern Gazprom po tom, ako ruský... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Cez zelenú hranicu

Nápor sa zvyšuje aj na takzvanú zelenú hranicu, a podľa našich informácií sa situácia bude zhoršovať aj v súvislosti s tým, že mnohí sa budú chcieť vyhnúť brannej povinnosti útekom na Slovensko.

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.