Milanová útočí na RTVS - Bezprecedentný útok na slobodu prejavu!
24 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Tvrdá cenzúra! Ministerka kultúry Natália Milanová sa sťažuje na RTVS, že dovolila prehovoriť Čarnogurskému! A ešte sa tým pochválila na svojej sociálnej sieti. Na oficiálnom profile Ministerstva kultúry SR. Tohto statusu si nemohol nevšimnúť publicista a historik Eduard Chmelár.

"Sme na prahu vojny, je neprijateľné, aby sa akékoľvek médium a už vôbec nie verejnoprávne, nekriticky podieľalo na pro-kremeľskej propagande. Kvôli relácii Správy a komentáre v RTVS, kde vystúpil aj Ján Čarnogurský, preto podávam podnet na Radu pre vysielanie a retransmisiu," píše v statuse Milanová.

Nevie sa dočkať voľby nového riaditeľa RTVS

Chmelár to však vníma ako bezprecedentný útok na slobodu prejavu. "Ministerka Milanová navyše tesne pred dnešným zasadnutím vlády dokonca uviedla: „Už sa neviem dočkať na voľbu nového riaditeľa RTVS.“ Podporil ju v tom celý poslanecký klub OĽaNO."

Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO) ešte pripomenul, že Čarnogurský je členom Valdajského diskusného klubu a šéfom Slovensko-ruskej spoločnosti a odmietol pozývanie takýchto ľudí do diskusií. Europoslanec Vladimír Bilčík (Spolu/EPP) zasa priamo vyzval riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, aby odvolal riaditeľa sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahrama Chuguryana, krúti hlavou Chmelár.

"Som šokovaný z tohto bezprecedentného útoku na slobodu prejavu zo strany vládnej moci, ktorý od čias mečiarizmu nemá obdobu. Takáto cenzúra je právne neobhájiteľná. Jednak nie sme vo vojnovom stave a jednak zasahovať do skladby hostí zo strany vlády je scéna ako zo Severnej Kórey," píše publicista.

Na Ukrajinsko – Slovenskej hranici dlhé kolóny.
Podľa Ukrajinskej agentúry tsn.ua, „sa na hraniciach smerom na Slovensko tvoria dlhé kolóny áut,“ ktoré sa snažia dostať na naše územie. Prvý utečenci Táto situácia naznačuje, že by sme sa mali pripraviť na prílev ukrajinských občanov, ktorí budú... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Podľa Chmelára najneviditeľnejšia členka vlády, ktorá neurobila pre kultúru vôbec nič, sa viac ako na podporu umelcov zameriava na okresávanie slobody prejavu. "Jej aktivita sa nedá nazvať ničím iným ako politickým zásahom do nezávislosti médií verejnej služby. Spolu s jej vyjadrením na adresu Jaroslava Rezníka ide aj o útok na vedenie RTVS, pričom je zrejmé, že vláda sa dlhodobo až trasie, kedy tam bude môcť dosadiť vlastných ľudí a urobiť čistky."

RTVS nie je vzorom objektivity

Myslí si, že tlak vládnej koalície je o to znepokojujúcejší, že RTVS nie je vzorom objektivity – jej spravodajstvo až príliš nadbieha vláde a jej názory v ňom výrazne prevažujú. "Kto sleduje diskusie v rakúskych, nemeckých, francúzskych či britských televíziách, tak vie, že názorové spektrum je tam oveľa širšie a postoje oveľa radikálnejšie ako sa pripúšťajú u nás. Názorová pluralita v slovenských médiách patrí k najnižším v EÚ a naďalej klesá, zhoršovanie situácie sledujeme tak v denníkoch, ako aj v televíziách a rádiách," píše Chmelár.

RTVS síce vo svojom oficiálnom vyhlásení odmietla hrubý nátlak a politické zasahovanie do tvorby verejnoprávneho média, vysokopostavený člen manažmentu televízie však v súkromnom rozhovore povedal, že tento incident bude mať za následok, že podobné názory, aké odzneli včera, už budú mať do RTVS „cestu zarúbanú“.

"Bolo to jasne cítiť už v dnešných správach – jednostranné, sterilné, proste také, aké má táto vládna koalícia rada. Nevadí, že tam odznelo množstvo bludov, ak mali to správne politické zafarbenie...," uzavrel Chmelár.

Cíti sa silná aj s „AŽ“ štyrmi poslancami (VIDEO)
Koaličné vzťahy sú opäť na bode mrazu. Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová chce záruky, že Kolíková začne riešiť protikorupčnú agendu, informuje denník Pravda. Zostali jej len štyria poslanci Kým parlament rieši odvolávanie ministra vnútra... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.