Korčokova reakcia na provokácie v Donbase
20 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok v sobotu vyhlásil, že provokácie v Donbase, kde sa situácia stále viac vyhrocuje, sa "musia okamžite skončiť". TASR o tom vo informovalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

"V priamom prenose vidíme, že separatistom nestačí, že už roky porušujú medzinárodné právo a suverenitu nášho suseda. Stupňujú provokácie a je evidentné, že chcú zabrániť mierovému riešeniu súčasného napätia," vyhlásil šéf slovenskej diplomacie.

Jediný, kto podľa jeho slov môže tento nebezpečný hazard zastaviť, je Ruská federácia. "Očakávam, že ruská strana zasiahne, o to viac, že sama stále signalizuje ochotu hľadať riešenie za rokovacím stolom. Preto je dôležité, že sa pripravuje stretnutie ministrov zahraničných vecí Ruska a USA a naďalej prebieha dialóg. Provokácie na Donbase sa však musia okamžite skončiť," dodal.

Korčok vyjadril znepokojenie zo zhoršujúcej sa situácie v Donbase aj vo svojom skoršom sobotňajšom príspevku na Twitteri. Vyslovil sa v ňom za okamžitú deeskaláciu a taktiež apeloval na Rusko, aby v tomto smere využilo svoj vplyv v separatistických republikách na východe Ukrajiny.

Dožijeme sa dôchodku?
Diskusie o tom kedy budeme môcť ísť do dôchodku pokračujú. Kedy to teda bude? Okrem možnosti odchodu do predčasnej penzie po splnení vekovej podmienky a dosiahnutia najmenej 15 odpracovaných rokov by mohli poistenci odchádzať skôr do dôchodku aj po... Čítať ďalej
20 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.