Dráma pri dverách poslanca, ktorý hlasoval ZA v obrannej dohode s USA
20 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Skupina ľudí sa v sobotu (19.2.) dostala do bytového domu, v ktorom býva aj poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Benčík. Búchali mu na dvere a označovali ho za vlastizradcu. Benčík o tom informoval na sociálnej sieti, podal aj trestné oznámenie. Situáciu riešila polícia aj priamo na mieste. Deklarovala, že príslušné zložky naďalej realizujú bezpečnostné opatrenia v súvislosti s vyhrážkami poslancov pre podporu obrannej dohody s USA.

"V sobotu v poobedňajších hodinách prijala polícia na číslo 158 oznámenie, že pred jedným z obytných domov v Ružomberku sa pohybuje hlučná skupina osôb. Táto skupina sa domáhala vstupu do obytného domu, v ktorom býva poslanec NR SR so svojou rodinou. Polícia po príchode na miesto vyzvala z dôvodu podozrenia páchania protiprávneho konania tieto osoby na predloženie dokladov totožnosti," uviedla žilinská krajská polícia na sociálnej sieti. Hliadka podľa jej informácií vykonala všetky potrebné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a určenia jeho právnej kvalifikácie.

"Búchanie na dvere, reči o vlastizradcovi, udavačovi, výzvy na otvorenie dverí. Ísť na chodbu a hádať sa s nimi podľa mňa nemá význam. Keď to trvá hodnú chvíľu, zavolám políciu. Kým príde polícia, partička je už dolu pred vchodom a odchádza od bytovky," priblížil Benčík. V čase incidentu s ním bola v byte aj jeho manželka. Dodal, že policajti po príchode preverili prítomnú skupinku ľudí. Podľa jeho slov stihli prítomní olepiť celý vchod bytového domu zvnútra aj zvonka plagátmi s jeho fotkou a slovami "Tu býva vojnový štváč, udavač a vlastizradca Slovenska".

Jaroslav Naď je presvedčený, že Maroš Žilinka chce byť prezidentom SR
Generálny prokurátor Maroš Žilinka začal svoju politickú kampaň, myslí si minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Je presvedčený, že generálny prokurátor sa chce uchádzať o funkciu prezidenta. Uviedol to v reakcii na Žilinkov prejav, ktorý chcel... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.