Rusko inváziu odmieta, ale sankcie sú už pripravené
19 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Európska komisia odhalila podrobnosti o nadchádzajúcich sankciách proti Rusku. Šéf EC der Leyen uviedol. „Sankcie proti Ruskej federácii ovplyvnia energetický sektor a špičkové technológie.“ Uvádza gazeta.ru.

Tvrdé sankcie

Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová uviedla, že sankcie proti Rusku, ktoré západné krajiny plánujú zaviesť v prípade jeho „invázie“ na Ukrajinu, sa dotknú energetického sektora a špičkových technológií. Povedala to na bezpečnostnej konferencii v Mníchove, informuje agentúra TASS.

" Už sme sa dohodli na prísnych sankciách proti Rusku, ktoré budú zahŕňať obmedzenia v energetickom sektore a špičkových technológiách," povedala von der Leyenová. Povedala tiež, že konflikt na Ukrajine „vytvorilo Rusko“.

Šéf frakcie Sociálnodemokratickej strany Nemecka v Bundestagu Rolf Mützenich už skôr povedal, že protiruské sankcie z dlhodobého hľadiska ovplyvnia celú globálnu ekonomiku a medzinárodný systém. Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová zase uviedla, že Londýn sa dohodol s partnermi v G7 a na sankciách Európskej únie voči Rusku

Rusko inváziu odmieta

Od jesene minulého roka západné médiá aj na Ukrajine tvrdia, že Rusko údajne pripravuje „rozsiahlu inváziu“ na Ukrajinu. V Moskve takéto obvinenia opakovane odmietli.

Začali sa manévre ruských strategických síl za účasti Putina a Lukašenka
V Rusku sa v sobotu začali cvičenia síl strategického určenia, ktorých súčasťou je aj odpaľovanie balistických a riadených striel. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na oznámenie hovorcu Kremľa. Účasť iba virtuálna Na cvičeniach sa... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | DiZ/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.