Kyjev je pripravený na evakuáciu
19 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Kyjev bude úplne evakuovaný, ak ruské jednotky prepadnú hranicu a pokúsia sa napadnúť Ukrajinu, podľa portálu RT uviedol vysoký predstaviteľ mesta.

Evakuujú tri milióny, ale nevedia kam

Riaditeľ mestskej bezpečnosti v Kyjeve Roman Tkachuk pre rozhlasovú stanicu Hromadske uviedol, že v prípade vojny budú z hlavného mesta odvezené tri milióny obyvateľov mesta. Úradník však nespresnil, kam a ako budú evakuovaní.

Evakuácia nebude povinná

"V prípade nepriateľstva bude vykonaná evakuácia a v meste zostanú len pracovníci kritickej infraštruktúry a ozbrojené sily Ukrajiny," povedal Tkachuk. Avšak tí, ktorí sa rozhodnú zostať, nebudú nútení odísť, uistil.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/18/starajme-sa-o-seba

Oznámenie prichádza v čase rastúceho napätia v súvislosti s konfliktom na hraniciach medzi Ruskom a Ukrajinou. Moskva je obvinená z rozmiestnenia viac ako 100 000 ruských vojakov na hraniciach a Washington obvinil Kremeľ z plánovania invázie.

Obviňujú sa navzájom

Šéfovia DĽR a LĽR v piatok odporučili občanom začať evakuáciu do Ruska a obvinili Kyjev z plánovania útoku. Ukrajina úplne poprela akýkoľvek zámer invázie, pričom minister zahraničných vecí Dmitrij Kuleba to označil za ruskú „dezinformáciu“.

Hystéria západu pokračuje
"Niet pochýb o tom, že sme svedkami najväčšej koncentrácie vojenských síl v Európe od konca studenej vojny," Povedal generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg. Napätie v Európe sa zvyšuje Napriek tomu že, Ruská federácia... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.