Generálna prokuratúra usvedčuje riaditeľa NAKA z nepravdy
16 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Do redakcie sme dostali stanovisko Generálnej prokuratúry, ktoré vám prinášame v plnom znení a bez redakčných úprav.

Dobrý deň, dovoľujeme si vám poslať stanovisko Krajskej prokuratúry Bratislava k nepravdivým medializovaným vyjadreniam Ľubomíra Daňka, riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry zo dňa 20. januára 2022, s ktorými média ďalej nekriticky pracovali:

„Vyjadrenie Ľubomíra Daňka, že v odôvodnení uznesenia o vznesení obvinenia bol sfalšovaný doslovný prepis zvukového záznamu osoby P., tzv. ITP, bolo nepravdivé, neúplné a vytrhnuté z kontextu. V odôvodnení uznesenia o vznesení obvinenia konkrétnej osobe z 20. júla 2021 je časť doslovného prepisu zvukového záznamu, vzťahujúca sa k relevantnému skutku, zvýraznená tučným písmom a doslovný prepis zodpovedá skutočnému stavu. V prípade prepisu jednej vety zo zvukového záznamu, na ktorý poukazuje Ľubomír Daňko, ide o prepis, ktorý sa nevzťahuje ku skutku, pre ktorý bolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe a je neúplný, rovnako ako je neúplné aj vyjadrenie Ľubomíra Daňka, ktorý ani neuviedol, na základe akej skutočnosti ako neoprávnená osoba disponoval spomenutým prepisom zvukového záznamu, aj keď pre skutok nepoužiteľným. Dôvodnosť a zákonnosť zaistenia vyšetrovacích spisov NAKA v mesiaci jún 2021, bola preskúmaná Generálnou prokuratúrou SR, ktorá nezistila žiadne pochybenia.

Köszönöm, Matovics úr!
Nie, nie, nenadávam nášmu ministrovi financií, chúďa naše všetkými kritizované, nepochopené. To je poďakovanie, ktoré znie každý večer z maďarských predajní potravín či pohonných hmôt. Nie len Oravci, Spišiaci či Šarišanci Do zahraničia chodia... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Skutočnosti uvádzané Ľubomírom Daňkom na Krajskej prokuratúre Bratislava dňa 21. júla 2021 a dátový súbor na CD predložený dňa 28. júla 2021 Ľubomírom Daňkom ako vedúcim pracovnej skupiny „Očistec“, sú z dôvodu náležitého zistenia skutkového stavu veci v trestnom konaní, preskúmavané a vyhodnocované vyšetrovateľom rovnako, ako ďalšie okolnosti a dôkazy. Rozsah dokazovania a poradie vykonávania úkonov v prípravnom konaní určuje procesne samostatný vyšetrovateľ.

V nadväznosti na Ľubomírom Daňkom spomínané odôvodnenie uznesenia Krajského súdu v Bratislave z 01. októbra 2021, je potrebné poukázať na obsah aktuálneho uznesenia generálneho prokuratúra SR zo 04. februára 2022, ktorým boli sťažnosti obvinených J. Č., P. Ď., M. S., Š. M. a P. S., podané proti uzneseniu o vznesení obvinenia, pre niektoré skutky právne kvalifikované ako zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné, zamietnuté ako nedôvodné. Rozhodnutie generálneho prokurátora SR, ktoré poukázalo aj na konkrétne vykonané dôkazy a ich hodnotenie, vychádzalo aj z aktuálnej rozhodovacej činnosti Ústavného súdu SR a Najvyššieho súdu SR, keď bolo zvýraznené, že v rámci rozhodovania o väzbe nie je úlohou súdov s konečnou platnosťou hodnotiť vykonané dôkazy a uzatvárať právnu kvalifikáciu stíhaných skutkov, teda rozhodovanie o väzbe nie je rozhodovanie o vine a treste.“

S pozdravom PhDr. Dalibor Skladan hovorca Generálnej prokuratúry SR

Výzva Petičného výboru, ktorú určite podpíšete
Výzva Petičného výboru za zrušenie vojenskej zmluvy s USA politickým stranám. Prikladáme ju v plnom znení (redakcia je autorom medzititulkov), s linkom na možnosť jej stiahnutia, ako aj na stiahnutie petičných hárkov. Zrušte dohodu! Petičný... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

___________________________

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.