"Likvidácia" opozičných názorov argumentom, že sú žumpa
11 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Propaganda začala vo veľkom používať slovné spojenie - internet (sociálne siete) "je žumpa". Mainstream a boľševickí manipulátori, demagógovia a diktátori tak dávajú najavo všetkým, o ktorých sa nepíše, ktorí nesmú písať, nemajú kde písať a ktorí zmýšľajú slobodne, že sú "žumpa". Lebo vyjadriť sa inde nemajú možnosť. Ich názory sú zakázané. A keď si predsa len otvoria ústa, tak sú žumpa. Umlčme ich aspoň chrstnutím fekálií do tváre. Hrdinovia doby, skutočné žumpy!

K žumpoidným úvahám nás na čas priviedol istý športový komentátor, ktorý sa vyjadruje ako žumpa a vôbec na to nepotrebuje ani sociálne siete, ani internet. To by si mohol a predovšetkým mal všimnúť istý, takmer doživotný člen politbyra verejnoprávnej inštitúcie, teda oficiálne Rady RTVS, ktorý to okamžite vyargumentoval a obhájil "žumpou na sociálnych sieťach". Mimochodom, počas svojej rozhlasovej kariéry som absolvoval stovky živých prenosov a vysielaní a v živote nikdy som necítil potrebu používať slovník žumpy. Ani voči kolegom, zabezpečujúcim prenosy, ani voči nikomu. Ale to len na okraj.

Kto plní obsah tej žumpy?

Je to na vážne zamyslenie. Kto vyrába tie splašky, ktorými sa potom teda zaoberá podľa moralizátorov "žumpa na sociánych sieťach"? Kto je ich producentom? No predsa mainstream a politici. Kto tu začal používať výrazy ako "múdrosráči"? Žumpa internetu, alebo koaličný líder Igor Matovič? Kto sa tu neustále povyšuje nad "žumpu zo sociálnych sietí" a tvári sa ako exkrement na polici? Nie náhodou Veronika Remišová či Juraj Šeliga? Kto sa zaradil medzi samozvané názorovo nedotknuteľné božstvá? Nie náhodou mainstream?  A kto tej "žumpe" nerozumie a odmieta si ju vypočuť, zohladniť jej názory? Nie náhodou to, čo zastáva v tomto období funkciu hlavu štátu?

Knihy pálili nacisti, Mao-Ce-Tung a inkvizítori

A presne v tom duchu sa dnes nadáva na sociálne siete a internet. Za žumpu ich vyhlasujú tí, ktorí sú vydesení z pravdy, z faktov, z verejnej mienky. Presne tie isté mentality, ktoré svojho času ukazovali svoju spoločenskú nadradenosť otrčeným malíčkom pri pití šálky kávy či čaju. Nie, naozaj nesúhlasim s ým, aby sa on-line prostredie vulgarizovalo. Ale práve tak, ako máme slovníky spisovného jazyka, tak máme aj slovníky vulgarizmov a nikto ich neoznačuje za žumpu. Dokonca máme celé knihy kalkov a slovných klišé, vybraných predovšetkým zo slovníka politikov a mainstreamu, ktoré poukazujú na nekonečnú prázdnotu a hlúposť ich permanentných vyslovovateľov. Máme tu novú kultúrnu revolúciu! Mimochodom, ak by ste sa niekedy dostali do zhluku zástupcov siedmej veľmoci, teda médií, to by ste si len vypočuli žumpu. A to isté platí aj pre pobyt na poslaneckom klube.

Moralizátori všetkých krajín, politických strán a mainstreamu spojte sa!

Moralizovanie znamená zneužitie morálky pre vlastné zámery. Znamená kritizovanie a ničenie niekoho pod zámienkou, že je amorálny. (Napríklad, amorálni sú všetci, ktorí svoj iný názor prezetujú na sociálnych sieťach, lebo si nemajú čo otvárať ústa všeobecne. Tak sú žumpou. Aspoň.) Moralizovanie znamená stavanie samého seba do vyvýšenej nadradenej, povolanej rozhodovať a povolovať názory - polohy. V súčasnosti je moralizovanie jeden zo základných spôsobov ovládania más - kto nedrží krok, kto sa neskloní - je zlý, je extrémista, je terorista, je nacista, je rasista. Je opica, je dezolát. Je klamár, zavádza a šíri hoaxy. Toto je oficiálna propagandistická doktrína samozvanej "moci" súčasnej koaličnej hodnotovej bezmoci a mainstreamu. Opečiatkovať "zlo". Oni sú zlí. Oni sú amorálni. O tom sa nediskutuje, to sa len rázne a bez pochybností pripomína. 

Zdá sa vám to nemorálne? Nie sme ako oni? My, žumpa a oni čistí, svätí, pravdovravní, takmer spasitelia?

Kto je tu tá žumpa? Odpovedzte si sami. Ja na to odpoveď poznám.

Mikulec znova v hľadáčiku GP! Dostane tentokrát aspoň po prstoch, alebo mu to znova prejde?
Minister vnútra Roman Mikulec čelí ďalšiemu podozreniu! Generálna prokuratúra zároveň vyjadrila v súvislosti s konaním príslušníkov NAKA obavy o zachovanie princípov právneho štátu v tejto krajine, informujú Hospodárske Noviny. Vymyslené dôvody na... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

____________________

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.