Na dnešný protest sa chystá Uhrík, Taraba a mnoho ďalších. A čo vy?
08 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Dnes je v parlamente veľký deň - poslanci budú rozhodovať o prijatí alebo neprijati dohody s USA.

Opoziční politici, ale aj občianski aktivisti chystajú protest, ktorým chcú dať nimi voleným zástupcom, že Slovensko túto dohodu nepotrebuje.

Milan Uhrík priletel z Bruselu

"V Bratislave ideme do veľkého protestu. Zjednotená opozícia, priamo pred parlamentom, priamo v čase keď sa bude o amerických vojenských základniach hlasovať." Pozýva Milan Uhrík na svojej stránke na sociálnej sieti všetkých pred parlament.

Život - národná strana

pozýva statusom nezaradeného poslanca, pránika Mareka Gieciho. Ten pripomína, že treba prísť povedať poslancom, členom vlády a prezidentke, že na svojich miestach "sedia" vďaka občanom. Aj tým, ktorí nesúhlasia s podpisom okupačnej zmluvy.

Nájde sa dnes dostatok Františkov Kriegelov?
História sa opakuje - hovoria mnohí, hlavne pamätníci. Tí z roku 1968. Tí, ktorí by varovali pred Mníchovskou zradou už väčšinou nežijú. Myslia poslanci NR SR na to, že ich dnešné hlasovanie o zmluve s USA sa zapíše do histórie? Pozývací... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Peter Marček

Organizátorom protestu je tento exposlanec, ktorý pozýva už na skoré popoludnie, keďže rokovať sa začína už od 13. hodiny. Na proteste avizoval príhovor Pavla Slotu, Jána Čarnogurského a celého radu ďalších osobností spoločensko-politického života.

Výzva poslancom

Pred týždňom na protestoch odznel Otvorený list poslancom, ktorý do dnešného dňa podpísalo množstvo osobností kultúrneho a spoločenského života, ako je Mária Kráľovičová, či Jozef Banáš. Vyzývajú v ňom zástupcov ľudu, aby túto zmluvu svojim hlasom nepodporili.

Orava a Liptov trpí
Prímestská autobusová doprava v regiónoch Liptov a Orava bude od stredy (9. 2.) do 28. februára jazdiť v prázdninovom režime. Dôvodom je nepriaznivá pandemická situácia, s ktorou súvisí vysoká chorobnosť a karanténa vodičov. Na sociálnej sieti na... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.