Pravda alebo klamstvo?
08 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Kremeľ označil za nesprávne informácie, že prezidenti Ruska a Francúzska uzavreli dohodu o deeskalácii situácie okolo Ukrajiny. Poznamenal, že Putin vyzval Zelenského, aby implementoval Minské dohody, a tiež povedal, že Rusko je „pripravené stretnúť sa s kýmkoľvek“, ak to pomôže vyriešiť konflikt na východnej Ukrajine, píše gazeta.ru.

Poprel informácie o dohode medzi Putinom a Macronom

Tlačový tajomník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov poprel informáciu denníka Financial Times, že prezidenti Ruskej federácie a Francúzska Vladimír Putin a Emmanuel Macron údajne uzavreli dohodu o znížení napätia okolo Ukrajiny.

„V súčasnej situácii Moskva a Paríž nemohli uzavrieť žiadne dohody, je to jednoducho nemožné," - uviedol hovorca Kremľa.

„Keďže Francúzsko je členom EÚ, aj predsedajúcou krajinou Únie, je tiež členom NATO, kde ale nemá vedenie, to patrí úplne inej krajine v tomto bloku, tak o akých ponukách tu môžeme hovoriť? - povedal tlačový tajomník hlavy štátu.

Financial Times zavádzal

Noviny Financial Times predtým tvrdili , že Putin počas rozhovorov povedal Macronovi, že po skončení februárových cvičení stiahne z Bieloruska viac ako 30 000 vojakov. Ruský prezident údajne mal prisľúbiť svojmu francúzskemu náprotivku, že neprijme nové vojenské iniciatívy a povedie dialóg o nasadení ruských jednotiek.

Putin a Macron ani nehovorili o takýchto sľuboch počas tlačovej konferencie po stretnutí v Kremli.

Putin a Si Ťin-pching vyhlásili novú éru medzinárodných vzťahov
Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching podpísali počas stretnutia v Pekingu spoločné vyhlásenie o prechode medzinárodných vzťahov do novej éry, informuje portál lenta.ru. Podľa gmx.net obe krajiny tiež vyzývajú NATO, aby... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Možné stretnutie Putina a Zelenského?

Kremeľ tiež uviedol, že Rusko je pripravené na prípadné stretnutie Putina a Zelenského, ak pomôže vyriešiť konflikt na východe Ukrajiny.

„Čo sa týka stretnutia (Putina) so Zelenským, to a priori nikto neodmieta. Ak toto stretnutie skutočne pomôže rozseknúť tento už aj tak gordický uzol v situácii na juhovýchode krajiny, (Rusko) bude pripravené stretnúť sa s kýmkoľvek,“ - povedal prezidentov hovorca.

Rozhovory medzi prezidentmi Ruska a Francúzska v Kremli trvali viac ako päť hodín. Putin na tlačovej konferencii povedal, že stretnutie malo zmysel a bolo vecné. Ruský prezident uviedol, že s Macronom diskutoval o otázkach nerozširovania NATO a situácii okolo Ukrajiny, uzatvára gazeta.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Odkaz politológa: „Je nutné rozpustiť nepotrebné NATO a vzkriesiť OBSE“
Názor Alexandra Rahra Nemecký politológ Alexander Rahr vyzval nemeckého kancelára Olafa Scholza, aby sa zamyslel nad rozpustením NATO kvôli tomu, že Severoatlantická aliancia nezvláda svoju úlohu zaistiť bezpečnosť v Európe. Komentár uverejnili... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.