"Extrémisti nesmú vyvíjať tlak na vojnu" - chorvátsky prezident
28 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Chorvátsky prezident Zoran Milanovič oznámil, že Chorvátsko stiahne všetku svoju armádu zo síl NATO, pokiaľ sa situácia na Ukrajine vyhrotí, uvádza B92.

Chorvátsky prezident Zoran Milanovič, na výzvu, aby sa vyjadril ku konfliktu na Ukrajine, povedal, že o ničom nevie. Informuje web prvnizpravy.cz.

„NATO posilňuje svoju prítomnosť, my s tým nemusíme nič robiť, ani nič mať nebudeme. Pokiaľ dôjde k eskalácii, stiahneme všetkých našich vojakov. S Ukrajinou to nemá nič spoločné," uviedol, " V Bidenovej politike vidí Zoran Milanovič "nedôslednosť a nebezpečné správanie. Existujú spôsoby, ako zachrániť Ukrajinu, aspoň z 99 percent, ako jej ekonomicky pomôcť," povedal Milanovič.

"Ukrajina je jedna z najskorumpovanejších krajín sveta"

„Keď skončil Trump, na ktorého útočili demokrati za to, že živil Putinovu politiku, nová administratíva pod tlakom republikánskych jastrabov zrazu vyvinula tlak na Pentagon a Bidena, aby sa pevne postavili proti Rusku. Vidím silný ruský záujem, vidím Ukrajinu. Ukrajina nemá miesto v NATO. Je to jedna z najskorumpovanejších krajín sveta. Mier je potrebné udržať na politickej scéne a nedovoliť extrémistom vyvíjať tlak na politiku, a preto sa Chorvátsko nezúčastní konfliktu. To nedovolím a Plenković sa môže ďalej vyhrážať Rusku ako chce. Okrem toho, že dvakrát navštívil Ukrajinu, nevie čo sa stalo.

"Chorvátsko by z toho malo uniknúť, keď bude požiar tak zatvoríme dvere,“ dodal Milanovič. Informoval web prvnizpravy.cz

Šándor o ruskom útoku na Kyjev: Načo by Putinovi bola rozvrátená Ukrajina?
Nič nenasvedčuje tomu, že by sa Rusi chystali na útok! V rozhovore pre české Parlamentní Listy to uviedol náčelník vojenského spravodajstva a generál v zálohe Andor Šándor. Humbuk okolo celej veci pričíta domácim problémom Joea Bidena a Borisa... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

__________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.