Nitrančania môžu využiť túto novú bezplatnú poradňu
25 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Psychológovia, právnici či ekonómovia v bezplatných daňových poradniach pomáhajú klientom, ako sa dostať z dlhov.

Jednu takú otvorili nedávno v Nitre. 

Dokopy osem miest

Rovnaké poradne spustili v Poprade, Trenčíne a Trnave. Prevádzky v Bratislave, v Prešove, v Banskej Bystrici a v Lučenci už nejaký čas fungujú a tak máme na Slovensku osem miest, kam je možné požiadať o radu pri riešení svojich dlhov. Tú nitriansku prišiel otvoriť minister práce, sociálnych vecí a rodiny, Milan Krajniak. Pri tejto príležitosti povedal, že "Pôžičky a exekúcie vedia byť podľa neho priveľkou záťažou nielen pre rodinný rozpočet a rodinné vzťahy, ale aj zdravie."

Tri zložky poradenstva

Z dlhov tu ľuďom pomáhajú poradcovia nie len v oblasti ekonomiky či práva, ale aj psychológovia. Bezplatné dlhové poradne integrujú právnu, ekonomickú a psychologickú pomoc. Týmto spojením pokrývajú všetky aspekty problémov, čo je predpoklad efektivity a kvality poskytovaných služieb. „Práve psychologické poradenstvo v súvislosti so zvládaním ťažkej finančnej situácie absentuje v dlhovom poradenstve, ktoré poskytuje tretí sektor,“ uviedlo v tlačovej správe ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Ako ich nájdete

Ak potrebujete poradňu v Nitre využiť, kontaktujte zamestnancov na čísle 0905 934 947 alebo prostredníctvom mailu [email protected]

Branislav Becík: Ďalšie odhalenie špinavých manipulácií
Ďalšie odhalenie špinavých manipulácií s dátami a ľudskými osudmi sa podľa Becíka začína rozpadať ako domček z karát. "Nemecký denník Bild obviňuje vládu z úmyselnej manipulácie s číslami zomrelých! A slovenská "karavána" je záhadne ticho...,"... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.