Na deti sa zase čosi chystá. Tentokrát sa môžu tešiť
22 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Radnica v Prievidzi sa chystá opravovať detské ihriská, ktoré sú práve pod gesciou samospráv. 

Upozorňuje však, že cez zimu by ich deti používať nemali, aj keď prípadné pekné počasie ich tam láka.

Kedy sú ihriská otvorené

Počas zimných mesiacov sa na detských ihriskách nedá celkom ustrážiť bezpečnosť detí. Aj keď je zdanlivo pekne, hracie prvky môžu byť pokryté vrstvou ľadu, no nízke teploty ich môžu poškodiť, preto sa v tomto čase ihriská neupravujú. Slavomír Mjartan, vedúci športovísk v Technických službách mesta Prievidza (TSMP) podľa my.hornanitra.sk informoval, že detské ihriská na území mesta sú v prevádzke od začiatku apríla do konca októbra. „Od 1. novembra do 31. marca sú pre verejnosť ako takú detské ihriská uzatvorené. Je to hlavne z dôvodu bezpečnosti,“ uviedol Mjartan: „V tomto čase ihriská neupravujeme, nechávame ich na prírodu. Poprosil by som rodičov, aby na detské ihriská nechodili,“ Mjartan.

Prevádzkový poriadok

majú všetky detské ihriská. Nájdete ho vždy pri vstupe na ihrisko, ktoré je v správe mesta. Podľa platnej legislatívy v ňom musia byť jasne vymedzené aj to, kedy sa ihriská smú používať. Ostatné športoviská sú však dostupné celoročne. 

Prešov: V meste si pripomenuli 77. výročie oslobodenia
Pri Pamätníku Červenej armády v Južnom parku v Prešove si položením vencov zástupcovia mesta Prešov, Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Prešove, ale aj zástupcovia verejnej správy, ozbrojených síl, záchranných... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Zbežný monitoring

Ten prebieha v období, kedy sú ihriská mimo prevádzky a vykonávajú ho pracovníci TSMP. „V januári sme začali s kontrolou detských ihrísk. Prechádzame ich hľadáme závady tak, aby sme v čase, keď sa otvorí, vedeli detské ihrisko spustiť v plnej prevádzke,“ uviedol Mjartan. Ďalší postup je taký, že ak na ihriskách zistia nedostatky, počas zimy vyrobia, alebo dajú vyrobiť náhradné diely a v rámci prípravy na sezónu ich nainštalujú. 

50 pieskovísk

vždy na začiatku jari dostane nový piesok. Na tento účel ho minú cca 70 ton. Na dopadovú plochu pod hracie prvky používaj TSMPD dunajský štrk a ten dopĺňajú každý druhý rok. Odborníci každoročne musia vykonať aj revíziu detských ihrísk a to, či spĺňajú potrebné kritériá. Nedostatky riešia technické služby. Podľa Mjartana ľudia si často sťažujú na poškodené hračky na ihriskách: „Detské hračky do pieskovísk my nedávame. Donesú si ich sem len deti, ktoré ich tu nechajú,“ vysvetlil.

Kde hlásiť problém?

Ak počas návštevy na detskom ihrisku zistíte nejaký nedostatok, môžete ho nahlásiť. "Potrebné kontakty nájdete vo vyššie zmienenom prevádzkovom poriadku na detskom ihrisku, no mesto sleduje aj aplikáciu Odkaz pre starostu, kde problém nafotíte a mesto sa ním bude zaoberať," informuje portál my.hornanitra.sk. 

Priamo na ulici vybuchli v dodávke s rýchlym občerstvením viaceré plynové bomby
Pri výbuchu plynových bômb v centre mesta Skalica vo štvrtok (20. 1.), krátko popoludní sa zranili dvaja ľudia, z toho jeden vážne. Celkovú škodu si majitelia poškodených vozidiel a jednej z budov vyčíslili zatiaľ takmer na 60.000 eur. TASR o tom... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.