Kolegovia z koalície, aj mnohí novinári majú podľa Petra Pčolinského veľmi krátku pamäť
21 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"V pálčivej otázke referenda majú asi naši koaliční kolegovia krátku pamät. Vďaka nám však o ňom budú môcť hlasovať v parlamente. Tam sa ukáže, či je to o Kollárovi, Sulíkovi či o Ficovi, alebo či je to skutočne o ľuďoch!" Hovorí Sme rodina, ktorá zverejnila zostrih videa z rozhovoru Petra Pčolinského, so Zuzanou Kovačič Hanzelovou.

Kolegovia z koalície, aj mnohí novinári majú podľa Petra Pčolinského (Sme rodina) veľmi krátku pamäť. A vysvetlil, prečo.

"Nebola to náhodou strana OĽaNO, ktorá každé volebné obdobie, každý rok predkladala návrh zákona o zmene zákona o referende? Ktorá celý čas rozpráva, že referendum je najvyššia forma demokracie a prejavu názoru občanov a treba to rešpektovať," povedal Pčolinský v relácii SME.

Pripomenul aj Richarda Sulíka. 
"Richard Sulík povedal, že on by nemal problém, aby takéto referendum bolo a teraz zrazu hovoria, že je to strašné a čo si mi to dovoľujeme," hovorí ďalej Pčolinský.

Pčolinský zdôraznil, že strana Sme rodina iba robí to, čo iné strany roky iba hovoria.

Nový prieskum: Hlas si mierne pohoršil, ako to vyzerá s inými stranami?
Voľby do NR SR by vyhral Hlas-SD pred SaS a Smerom-SD. Zber dát prebiehal telefonicky od 10. do 17. januára. Ako to vyzerá s inými stranami? Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v januári, vyhrala by ich strana Hlas-SD so ziskom 18... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

"Boja sa?"

"Boja sa? Výsledku referenda?" Pýta sa Pčolinský.

Predčasné voľby strana Sme rodina nechce, ale Pčolinský zdôraznil, že koaliční partneri niečo iné hovoria do médií a iné hovoria na koaličných radách. "A toto je presne príklad toho, že do médií povedia, že áno, treba rešpektovať, potom prídu na koaličnú radu a začnú kričať a búchať po stole, že v žiadnom prípade!" 

"A nám sa niekto čuduje, že robíme to, čo hovoríme? Sme rodina sa nechce dohodnúť." Povedal Pčolinský.

"Koaliční partneri sa podľa Sme rodina odmietli o tom baviť, ale myslí si, že ešte sa s tým dá niečo robiť. Na mysli má zrejme zmenu Ústavy, čo by umožnilo aj predčasné voľby.

B. Kollár: Ťaháme ľudí za nos. Sľub o referende o predčasných voľbách koaliční partneri nesplnili
Predseda parlamentu Boris Kollár hovorí, že sa nečuduje nízkej dôveryhodnosti, ktorú má vláda medzi ľuďmi. Dôvodom je podľa neho aj neplnenie sľubov koaličných partnerov. Napríklad toho o dôležitosti prijatia referenda o skrátení volebného... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Mihale