Topoľčianska radnica podporí cyklodopravu
19 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Poslanci MsZ v Topoľčanoch ešte v závere minulého roka na svojom zasadnutí schválili dotáciu do cyklistickej infraštruktúry.

Chcú tak podporiť ekologickejšie formy dopravy v meste.

Prístrešky pre bicykle pred školy

Vybrané boli ZŠ na Škultétyho (633 žiakov), Hollého (533 žiakov) a Tribečskej ulici (669 žiakov). Na týchto troch školách pracuje cca 160 zamestnancov. Mesto od tohto projektu očakáva posun v rozvoji cyklistickej infraštruktúry v najbližšom roku. 

„Jednou z hlavných podmienok rozvoja cyklistickej dopravy je výstavba cyklistickej infraštruktúry, či už hlavnej ako je výstavba samotných cyklociest a cyklotrás, alebo doplnkovej vo forme stojanov a prístreškov na bicykle, odpočívadiel, informačných tabúľ a značenia,“ uvádza projektová manažérka mesta Topoľčany Katarína Polonská. Dodáva, že: "Pre podporu cyklistiky je popri vybudovaní cyklotrás veľmi dôležitá aj tá doplnková cyklistická infraštruktúra, ktorá umožní väčšej časti obyvateľstva intenzívnejšie využívanie bicykla.“

Na západnom Slovensku vlaky stále nechodia
Ani v tomto týždni štátny vlakový dopravca nevypraví viac, ako štyri desiatky spojov. na západnom Slovensku. Informoval o tom na svojom portáli s tým, že situácia sa počas týždňa môže priebežne meniť Nedostatok "mašinistov" Pre vplyv pandémie,... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Prvé cykloprístrešky už fungujú

Že to Topoľčany so zveľaďovaním cyklistickej infraštruktúry myslia vážne, už nejaký čas ukazujú aj tým, že v meste pribúdajú takéto stojiská pre bicykle. Okrem iného môžete podobný prístrešok nájsť aj pri autobusovej stanici. Na ďalšie samospráva pripravila projekt, v rámci ktorého sa musí "zmestiť" do rozpočtu 30 tisíc eur. 

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.