Memento pre pozývačov novodobých okupantov - Jan Palach
16 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Memento pre pozývačov novodobých okupantov - Jan Palach. Dnes je výročie jeho zúfalého aktu - upálenia sa zo vzdoru proti okupácii vlasti cudzími vojskami.

Jan Palach * 11. august 1948, Všetaty, Česko-Slovensko dnes Česko – † 19. január 1969, Praha, Česko-Slovensko dnes Česko, bol český študent histórie Filozofickej fakulty Karlovej univerzity v Prahe, ktorý sa 16. januára 1969 upálil na protest proti okupácii Česko-Slovenska vojskami Varšavskej zmluvy.

Nestačilo vám, novodobí súdruhovia?

Koľkých palachov tu ešte potrebujete? Pred smrťou napísal jan Palach viacero listov, v ktorých svoj čin odôvodnil. Čítali ste ich páni ministri, pani prezidentka? Na jeho pohrebe sa zúčastnili státisíce ľudí.

Palachova rakva

Pri príležitosti 20. výročia úmrtia Jána Palacha v roku 1989 prerástli verejné občianske spomienkové aktivity do najväčšej demonštrácie proti komunistickému režimu v Česko-Slovensku od konca 60. rokov 20. storočia, známe pod menom Palachov týždeň. O 10 mesiacov neskôr sa totalitný režim v Česko-Slovensku zrútil. Zrúti sa aj ten váš!

O udalostiach spojených s úmrtím Jána Palacha bola natočená trilógia Hořící keř (2013) a film Jan Palach (2018).

Naď pustil do gatí už radšej preventívne
Minister obrany Naď pustil do gatí už radšej preventívne. Na sociálnej sieti dal najprv dlhé školenie o klamároch, hlupákoch a klasika - zavádzačoch, potom to okorenil do neba trčiacou samochválou sebadokonalosti a napokon to prišlo. "Prajem Vám... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.