Americký standupista iba o americkej realite? (Pozrite si video a uvidíte:-)
05 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Na video amerického komika a standapistu Georgea Carlina (1937 - 2008) upozornil slovenský vedec, spisovateľ a aktivista Gustáv Murín, ktorého citujeme aj v Hlavnom denníku.

Aj keď sa Carlin v dávnejšie zverejnenom videu tvrdo oprel do vnucovania amerického sna rôznymi „bohatými skupinami“, takáto realita je vlastná aj slovenskej situácii. Nebyť jazykovej bariéry máme pocit, že sa hovorí o súčasnom Slovensku. A zakonšpirujme si: Možno je to o fungovaní celého sveta... Video pochádza z obdobia, keď ešte epidémia koronavírusu nebola predstaviteľná.

Video sa začína tým, že komik pozná dôvod, prečo je školstvo na „h.vno“.  A prečo sa nikdy, nikdy nezmení. Ľudia majú byť radi za to, čo majú. Tých, čo nechcú uvedomelých občanov, Carlin nazýva vlastníkmi. A na prekvapenie, nie sú to politici.

Sú to podľa neho „obrie bohaté skupiny“. Tie všetko kontrolujú a robia rozhodnutia. „Na politikov zabudnite, oni vás majú iba presvedčiť, že máte slobodu. Nemáte ju, nemáte žiadnu voľbu, máte iba vlastníkov,“ rozpráva sugestívne Carlin burácajúcemu davu divákov prizmou smiechu cez slzy.

Mainstream očividne nechce chápať, o čo ide Ficovi
Róbert Fico, predseda silnejúcej strany Smer - SD si podľa TV novín Markízy vzal ako stredobod svojej politickej činnosti prezidentku Zuzanu Čaputovu. Aspoň takto sa to ich redaktorom javí z jeho verejných vystúpení, ktoré kritizujú hlavu štátu.... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Bohaté skupiny vlastnia všetko

Tieto bohaté skupiny vlastnia podľa komika všetko. Aj ľudí. Podplácajú politikov, vlády, senát, dokonca aj sudcov. Navyše vlastnia médiá a určujú, aké správy sa k vám dostanú. Každoročne utrácajú miliardy za lobovanie, aby získali to, čo chcú. „Držia všetkých za gu.e,“ pritvrdzuje standapista. A chcú viac pre seba, menej pre ostatných!

Preto nechcú občanov s kritickým myslením, so vzdelaním či s informáciami. Nechcú ľudí, ktorí by vedeli, ako s nimi systém pred 30 rokmi „vy.ebal“. Chcú poslušných robotníkov, ktorí sú dosť chytrí, aby zvládli papierovanie, ale zároveň hlúpi na to, aby pasívne prijímali prácu s papiermi. Chcú horšie platených, s dlhšou pracovnou dobou, s nadčasmi a s penziou, za ktorú si nič nemôžete dovoliť. Pôjdu po vašom sociálnom poistení, aby vás aj o to málo  obrali. Aby ich mohli dať svojim  zlodejským priateľom na Wall Street.

Určujú, čo si máme myslieť

„Je to veľký klub... a vy v ňom nie ste!“ prihovára sa prítomnému publiku. Je to ten istý klub, ktorý vtĺka ľuďom do hlavy, čo si majú myslieť, čomu majú veriť, čo si majú kúpiť. A nikoho z občanov to nezaujíma. Dokonca týchto „sku.vených“ boháčov stále volia. „Ste im ukradnutí, ste im ukradnutí,“ vlieva Carlin do divákov naliehavé slová.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/03/najvacsi-a-najsilnejsi-proti-jadrovej-vojne

Toto je pravý americký sen

A na to sa tieto bohaté skupiny spoliehajú. Na ignoráciu ich činov spoločnosťou. Toto sa podľa neho nazýva americký sen „pretože musíte spať, aby ste tomu verili.“

A to pán komik, ktorého humor má ozaj liečiť spoločnosť na rozdiel od slovenských standapistov, nežije v súčasnej dobe. To by sme asi museli jeho slová cenzurovať intenzívnejšie. Možno nie my, ale naša koalícia. Isto by sa mu ušlo aj slovo dezolát...

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.