Politológ: Nabudúce dostaneme EAN na čelo?
01 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Našim čitateľom dobre známy RNDr. Ján Baránek bol hosťom v relácii Eriky Vincourekovej na ZVTV a ich rozhovor bol veľmi zaujímavý. Nie len pre veriacich ľudí.

Nežili sme normálnu dobu

Sme na Slovensku prvá generácia, čo nezažila vojnu, hladomor, pandémiu a preto sa nám to zdá normálne. Síce neďaleko od nás - na Balkáne sme to pozorovali, ale nedotklo sa nás to priamo. V histórií plnej konfliktov to však vôbec nie je normálne, upozorňuje Ján Baránek. "Napriek tomu, sám som neveril, že niečo takéto príde. Keď si čítate Orwella, Mňačka, či Solženicyna, tak si poviete, že to už bolo, toto sa nemôže vrátiť." Zamýšľa sa politológ: "Ten rok nám dal závažné poznanie. Všetko, čo sa môže stať, sa stane. Akurát my nie sme schopní tomu uveriť." 

 Najväčšia hlúposť tohto roka?

"Za najväčšiu hlúposť beriem, ale to nie je náhodná hlúposť, to je zámer - očkovanie." Odpovedá J. Baránek. "Vidia, že to nefunguje v Izraeli, na Islande, v Gibraltari, aj tam umierajú ľudia. Budú vám na základe čísel dokazovať, že to tak nie je, ale to je bezbrehé klamstvo." 

ZMENY v dôchodkoch, dávkach a novinky pre zamestnancov a živnostníkov v roku 2022
Nový rok so sebou prináša veľa zmien, ktoré sa týkajú státisícov ľudí. Január sa nesie v duchu valorizácie penzijných a rodinných dávok. Zmeny sa dotknú aj živnostníkov a zamestnancov, informuje portál pravda.sk. Valorizácia dôchodkov Už v... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Môžu klamať celý štát a ľudia im to uveria

Pre porovnanie údaje s Českom. Na Slovensku po očkovaní oficiálne zomrelo 6, alebo 7 ľudí. V Českej republike je ich vyše 120. Pomer obyvateľstva jedna ku dvom  zaočkovanosť majú o niečo vyššiu. "Ak by to bolo vyvážené, mali by sme minimálne 50 tých, čo podľahli následkom očkovania. Podobne je to s Rakúskom. A teraz - kde je problém?" Pýta sa J. Baránek: "Môžete to povedať stokrát, dať tabuľky, dať zdroje, tí ľudia sú naozaj ako v hypnóze." 

Stalinizujeme sa

"Toto je niečo šialené. Ako je možné, že piatich lekárov ide riešiť nejaká etická komisia?" Rozhorčuje sa J. Baránek a pripomína, že tam síce ešte nie sme, ale aj Stalin a jeho prisluhovači si nedovlili posielať ľudí do gulagu od začiatku, aj to začalo tým, že nepohodlní vedci boli vyhodení z práce a inak postihovaní.

Slovenská katolícka cirkev kolaboruje

"Toto je na dlhú diskusiu, ale poviem to tu naplno - naši katolícki biskupi totálne zlyhali." Konštatuje J. Baránek a pokračuje vo veľmi kritickom tóne: "Ja od biskupov čakám kritické myslenie, pravdu a túžbu po pravde. Tá nie je o tom, že za mnou príde premiér a pošušká mi, že dobre by bolo podporiť. Túžba po pravde je diskusia a heterogénnosť názorov. Nič z toho nepreukázali."

Tri veľmi zaujímavé otázky lekára
Všetky naše rozhodnutia sú rozhodovaním sa, aké to má prínosy a aké sú riziká. Aktuálne by MUDr. Igor Bukovský chcel položiť tri otázky ľuďom, ktorí uverili propagande strachu a sú dobrovoľne alebo nasilu očkovaní. 3x prečo sa nebude vyjadrovať k... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Odvaha zdražela

To je ďalšia vec, čo nám minulý rok priniesol. "Zrazu nám tých statočných nejako ubúda. Mnohí z nich sedia za klávesnicami na facebooku, tam sú statoční. Ale keď treba niečo urobiť, tak sa vyhovoria na hypotéku." Adresuje miernu výčitku niektorým tiežodvážnym politológ a vzápätí sa pýta, čo môžeme stratiť? V najhoršom prípade môžeme umrieť. "Tak  umrieme, a čo?! Keď naše deti budú chodiť na hroby, nemôžu si hovoriť, že ten ich otec, starý otec bol zbabelec. A v tom ma má tá cirkev podporovať."Opis fotky nie je k dispozícii.J. Baránek v rozhovore s E. Vincourekovou, screenshot Youtube

Kde je cirkev bojujúca,

kde je cirkev z amfiteátrov, kde sa za vieru v Starom Ríme nechala trhať šelmami? "Ja nepotrebujem cirkev kolaborujúcu, nechcem. Ja chcem bojujúcu cirkev, ktorá povie - berú vám slobodu!" Vyznáva svoje pocity J. Baránek. "A keď som biskup, mám psiu povinnosť vystúpiť, ako prvý. vyplýva mi to z viery." A hneď uvádza ako príklad neslobody QR kód, ktorý len keď máte, môžete sa cítiť slobodný. "Nabudúce čo to bude? EAN na čele, alebo čip pod kožou? Cirkev prvá má brániť a hájiť prirodzené ľudské práva!"

Je cirkev v tomto štádiu zreformovateľná?

Podľa J. Baránka určite je, inak by neprežila dve tisícročia. "Máme ľudí, ako arcibiskup Vigano, Ja verím tomu a urobím pre to všetko, aby to tak bolo, lebo ako som povedal - ja som katolík, ale s tým, čo robia moji biskupi bytostne nesúhlasím." Vysvetľuje J. Baránek. "Keď v 60. rokoch Lennon zahlásil, že Beatles sú slávnejší, ako Kristus, skoro hu ukameňovali. A tu v katolíckej televízii vedec povie, že vakcína je ako druhý príchod Krista? A oni sú ticho?" 

Muž zo Španielska vie, ako to bude vyzerať v roku 2027
"Dnes je 13. februára 2027 a som v meste sám. Ľudstvo zaniklo, v nákupných centrách nikto nie je.“ Ak ste fanúšikmi sociálnej siete tik-tok, tak ste už možno narazili na človeka, ktorý sa prezentuje, ako Javier. Tohto zaujímavého človeka si všimol... Čítať ďalej
31 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

 
Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.