Národné centrum zmätočných informácii? Aj keď sa ospravedlnilo, komentujúci to NCZI nedarovali
31 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) je štátna príspevková organizácia, ktorá funguje, povedzme, obtiažne alebo zvláštne, ale každopádne inak, ako by mala. Komentáre pod príspevkom, ktorý NCZI zverejnila sa sociálnej sieti a v ktorom sa NCZI ospravedlňuje občanom za jednu z chýb, nútia k zamysleniu aj laikov a navádzajú na otázku: "Je NCZI vôbec pre občanov?"

"Prepáčte, dnes sme neúmyselne odoslali 700 sms-iek s nesprávnou informáciou k očkovaniu detí od 5 do 11, vrátane rokov. V sms sa objavila aj veta, že na očkovanie detí je potrebné aj odporúčanie lekára/špecialistu. Nie je to pravda, takéto povtrdenie nie je k očkovaniu detí potrebné. K chybe došlo pri technických úpravách, keď sa do textu sms omylom skopírovala aj táto veta. Ospravedlňujeme sa všetkým, ktorým táto mylná informácia spôsobila problém. Úprimne nás to mrzí," napísali na sociálnej sieti.

O niečo neskôr dodali: "Zaslanie chybnej informácie napravíme. Informácie pošleme ešte raz so správnym textom. Ďakujeme za porozumenie." 

20-tisíc eur poslanec NR SR odmieta dobrovoľne zaplatiť! Zdôvodnil prečo
"Covidovému prorokovi dobrovoľne nedám ani cent!" Týmito slovami reaguje Milan Mazurek (Republika) na rozhodnutie súdu, ktorý v prípade Milana Mazureka rozhodol, že lekárovi Sabakovi dlží 20-tisíc eur a verejné ospravedlnenie. Peniaze má Mazurek... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Komentáre občanov Slovenska svedčia aj o ďalších chybách

Zaujímavé sú aj komentáre občanov Slovenska. Pod príspevkom na sociálnej sieti, v ktorom sa NCZI ospravedlňuje pribudlo mnoho komentárov, ktoré upozorňujú na chyby NCZI a zlé nastavenie systému.

"Registrovali sme dve deti, jedno, hneď po tom druhé. Rovnaká kontaktná osoba, kontaktné údaje, pre každé dieťa prišiel iný termín. To ste naozaj nemysleli na to, že by bolo vhodné, aby rodičia mohli s deťmi prísť v rovnaký termín?" Píše pani Slavomíra.

"NCZI je sama o sebe amaterizmus, niekto by si mal posvietiť na kompetencie a vzdelanie jednotlivých zamestnancov, lebo to vyzerá, že sa teplučké miesta rozdávali po známosti," píše Dávid.

"Národné centrum zmätočných informácii, zvykáme si," píše pani Slávka.

"Amaterizmus vládne v tejto vláde, sama pracujem v štátnej správe, a to, čo sa deje na ministerstvách a v iných štátnych organizáciách je čistá neprofesionalita. Toto je tá vláda "odborníkov" - to radšej zlodejov, ako týchto lúzrov," píše pani Zuzana.

"Dosadzovanie ľudí na úrady je horšie ako za predošlých vlád. NCZI, ÚRAD PRE PREGULÁCIU HAZARDU, PROTI MONOPOL ÚRAD SR, ÚRAD PRIEMYSELNÉHO VLASTNÍCTVA, BANSKÝ URAD... pozrite sa na tie nominácie...Ďaleko horšie ako za Fica," píše pán Stan.

"To nič, to je váš štandard. Ako napríklad keď pošlete termín na 3. dávku vyše týždňa po jej podaní," píše p. Ondrej.

Zo všetkých komentárov, ktoré na stránke pribudli, je nemožné nájsť čo i len jeden pozitívny. Je vôbec NCZI pre občanov?

Našiel sa! Expremiérov "múdrosráč"
Koľká pokora, koľká všímavosť razí z posledného príspevku poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu. Škoda, že musíme dodať, že ide IBA o čistú iróniu. Inak sa už reagovať na jeho vyjadrenie ani nedá!... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.