Našiel sa! Expremiérov "múdrosráč"
30 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Koľká pokora, koľká všímavosť razí z posledného príspevku poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu. Škoda, že musíme dodať, že ide IBA o čistú iróniu. Inak sa už reagovať na jeho vyjadrenie ani nedá! Tento pán "Slušné Slovensko," totiž občanom Slovenska, ktorí sa v referende o skrátení volebného obdobia vyjadrili, že chcú skrátené volebné obdobie odkazuje: "Skrátenie volebného obdobia - tak určite."

Juraj Šeliga, podpredseda strany Za ľudí, ktorá v poslednom prieskume agentúry Polis realizovanom v období od 17. - 22. 12. 2021 získala 3,6 percent si to dovolil.

Dovolil si odkázať občanom Slovenska, že skrátené volebné obdobie určite nebude.

Čo tam potom, čo chcú ľudia. Podstatné je sa udržať. Za každú cenu. A tak Juraj Šeliga píše príspevok, v ktorom absolútne nesúhlasí so skrátením volebného obdobia! A určite zabúda na vôľu ľudí.

"Slušné Slovensko" sa zmenilo na arogantné presviedčanie, že IBA opoziční politici chcú skrátenie volebného obdobia a podpisy "ulice" ani nie je nutné brať do úvahy. 

Juraja Šeligu nezaujíma, že sú možno medzi nimi aj podpisy občanov, ktorí napríklad aj strane Za ľudí a jemu samotnému pred voľbami naleteli a dnes to už vidia inak. Pretože percentá strany Za ľudí z posledného volebného prieskumu sú dôkazom presne toho! A nielen z posledného! Dlhodobo sa strana drží pod piatimi percentami.

On! Odkazuje! 

"Počkajte si pekne na riadne voľby a ďalšiu porážku. Nezabúdajme, bič vždy plieska na konci." 

Bič! Bič! Bič! 

Kauza dotácií na ošípané: zlaté prasa zo štátnej kasy pre nových „našich ľudí“
Prinášame vyjadrenie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) ku kauze dotácií na ošípané. Veľké rozhorčenie "Netradične vypísaná podpora, zverejnená na netradičnom mieste a netradične málo času pre poľnohospodárov na zapojenie... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

A čo teda píše?

"Skrátenie volebného obdobia - tak určite! Nemyslím si, že pani prezidentka Čaputová urobila pri referende chybu tým, že sa obrátila na Ústavný súd Slovenskej republiky," píše Juraj Šeliga v úvode príspevku na sociálnej sieti.

Šeliga tvrdí, že Robert Fico a Peter Pellegrini, hlavní autori referenda, veľmi dobre podľa neho vedeli, že otázka je sporná.

"Ústavný súd to koniec koncov jasne konštatoval vo svojom rozhodnutí. Páni z opozície nezvládli napísať jasne a “ústavne” čisto referendovú otázku a tak si našli výhovorku - prezidentku republiky. Nehovoriac o tom, že Robert Fico ešte cynicky poslal na konzultáciu otázky, ktoré neboli v súlade so zákonom," kritizuje Roberta Fica.

Podľa Šeligu otázka referenda nesmie byť hračkou v rukách politikov, je to vážna vec a Ústavný súd má k nej čo povedať. Dodáva tiež: "...kolegovia z opozície takto “ľachtikársky” využili podpisy občanov je ich vizitka."

Podľa Šeligu niet sa čomu čudovať, chcú sa vrátiť k moci stoj, čo stoj. "To, že pred 3 rokmi vyhlasovali, že referendum ani za nič na svete, na to už zabudli," píše.

Šeliga nesúhlasí ani s predsedom parlamentu Kolárom (tak napísal meno predsedu parlamentu) v otázke skrátenie volebného obdobia a novely ústavy.

Tvrdí, že je riziko prijať jednoduchú novelu, ktorá umožňuje referendá vyhlasovať “hore - dole”.

"Doba, kde sociálne siete mávajú verejnou mienkou vyžaduje opatrnosť a ochranu demokracie. Referendum je riešením, ktoré je krajné a podmienky sú úmyselne prísne. Inak môžeme mať voľby každý rok a žiadna vláda neurobí nič. Povedzte mi, kto bude robiť reformy, ktoré sú vždy na začiatku nepopulárne…" píše.

V závere dodáva, že absolútne nesúhlasí, aby sa skrátilo aktuálne volebné obdobie a vydláždila sa cesta Robertovi Ficovi a jeho spoločníkom. "Nejdem menovať všetky kauzy, dobre ich poznáte. Za všetky spomeniem len dve - kauza Očistec a Dobytkár je vizitkou vlády R. Fica a P. Pellegriniho," píše.

A zdôrazňuje: "Môj odkaz je preto jasný, skrátenie volebného obdobia a pomoc R. Ficovi k návratu k moci - “tak určite”. Počkajte si pekne na riadne voľby a ďalšiu porážku. Nezabúdajme, bič vždy plieska na konci."

Záver 

Juraj Šeliga vystrčil jazyk smerom k Zuzane Čaputovej. Skritizoval opozíciu, že využili ľudí a zabudol pritom na to, ako ich využil on sám v rámci protestov za Slušné Slovensko na vlastnú predvolebnú kampaň. Kritizuje opozíciu, kvôli kauzám Očistec a Dobytkár a tvári sa, že v koalícii žiadna kauza nie je.

Tak iba na pripomenutie: Ako sa ku chovateľovi 6 ošípaných dostalo 27-tisíc eur, a ako jeho kolegyňa s tržbami z vlaňajška niečo cez 5-tisíc eur dostala od agrorezortu takmer 53-tisíc eur. Alebo schránková firma Brigádnici, ktorá získala 3,44 milióna eur. Alebo velebenie Igora Matoviča, kým mestá a obce, zamestnanci verejnej správy, gastro, nemocnice, lekári, učitelia, sudcovia a sudkyne, rektori a študenti a iní hovoria o katastrofe. Že to nie je žiadna kauza? A čo tak kauza 24 miliónov, ktoré boli prevedené do schránkových firiem, alebo dokonca do firiem, ktoré nemali ani schránky a ďalšie a ďalšie..

P.S.: "Predseda parlamentu sa volá Kollár a nie Kolár. Je Váš šéf, mali by ste...".

Opozičný poslanec: Podvod za podvodom, korupcia za korupciou!
Štátny tajomník Milan Kyseľ "lieta v prasacom škandále", v ktorom bude mať čo vysvetľovať. Opozičný poslanec Richard Takáč (Smer-SD) túto kauzu vo svojom statuse posúva o kúsok ďalej. Pri prvej medializovanej správe o dotácii na 6 ošípaných pre... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.