Kto si prišiel pripomenúť prvé výročie bývalého policajného prezidenta?
30 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Na pietnu spomienku pri mieste posledného odpočinku generála Lučanského prišli dnes stovky ľudí. Medzi nimi aj tieto známe tváre.

Stovky ľudí na Národnom cintoríne

Výročie smrti M. Lučanského si prišli uctiť stovky obyčajných ľudí, ale aj politici, ako Ľuboš Blaha, či Juraj Blanár. Nechýbal však ani Robert Kaliňák. Smútočný príhovor predniesol JUDr. Miroslav Radačovský. Ten zastupuje rodinu Lučanských v priebehu celej kauzy. Nasledovala modlitba.

Ústavná právnička si pripomína smutné ročné výročie
Je koniec roka a treba si ešte užiť. Aby prípadné prehrešky ostali na konte starého roka. - uznáva na úvod svojho statusu Judita Laššáková a hneď pripomína, že užiť si treba aj čas strávený s rodinou. Dostali sme ho do daru, no nikdy nevieme, koľko... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Vyšetrovanie nie je ukončené

Hoci od úmrtia bývalého policajného prezidenta ubehol už rok, vyšetrovanie stále nie je ukončené. Dostupné informácie hovoria o rekonštrukcii udalostí, ktoré viedli k smrti bývalého policajného prezidenta. Tá by sa mala uskutočniť v priebehu januára. "Po jej vykonaní a vyhodnotení všetkých zabezpečených dôkazov v priebehu vyšetrovania bude možné zákonne rozhodnúť," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Prešov Marián Spišák.

Pokus o samovraždu. Naozaj?

Milan Lušanský zomrel 30. decembra 2020. Mal tomu predchádzať pokus o samovraždu v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove, ktorý sa odohral 29. 12. 2020 v podvečerných hodinách. Do väzby ho dostal "kajúcnik" - bývalý príslušník SIS Bőhm, ktorý samovraždu spáchal ani nie dva mesiace po smrti Lučanského. 

Podpis zosnulého exšéfa polície je pod množstvom úspešných prípadov
Dnes je tomu presne rok, čo v Prešove zomrel generál Milan Lučanský. Mainstreamové médiá vtedy na jeho meno s veľkou obľubou hádzali špinu, ako na skorumpovaného človeka... Pravdou je, že po sebe zanechal nemalé úspechy. Aké? Kto bol Milan... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Čo zistila kontrolná komisia

Tá samovraždu v podstate potvrdila, respektíve nezistila skutočnosti, spochybňujúce túto verziu. Komisiu tvorilo 17 členov, nie všetci sa však s týmto "verdiktom" stotožnili - poslanci Denisa Saková (nez., Hlas) a Marian Kotleba (ĽS NS), boli proti a Marián Saloň (Smer) nehlasoval. 

Miroslav Radačovský, niekdajší sudca a aktuálny europoslanec, ktorý právne zastupuje rodinu Lučanských, však pred časom závery tejto komisie zhodnotil takto: „Ich závery nemajú žiadnu právnu relevanciu. Je mimoriadne nevhodné, ak prípad ktokoľvek označuje ako vyšetrovanie ‚samovraždy‘ generála Lučanského. Ak by sme totiž už dnes vedeli, že ide o samovraždu, vyšetrovanie by bolo zbytočné."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.