MUDr. Piják zverejnil svoju lekársku správu!
26 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

MUDr. Michal Piják tesne pred Vianocami zverejnil lekársku správu. Lekári podľa neho zanedbali dôležité vyšetrenia počas jeho hospitalizácie na Covid 19. Vysvetlil, prečo tak urobil a aj čo podľa neho bolo zanedbané.

"Tento status sem dávam preto, lebo v rôznych komentároch na FB sa veľa ľudí, hlavne z radov zdravotníkov, pohoršovalo nad tým, že som si dovolil kritizovať postupy lekárov, ktorí ma mali na starosti počas mojej hospitalizácie na reprofilizovanom covidovom oddelení v nemocnici akad. L.Dérera v Bratislave, ktorého odbornú činnosť zabezpečovala I. interná klinika, na ktorom som ležal v dňoch 17.11.21-15.12.21." Vysvetľuje MUDr. Piják hneď v úvode dôvod zverejnenia svojej lekárskej správy na sociálnej sieti.

Najväčšia koncentrácia jeho kritikov je podľa neho na FB stránke uzavretej skupiny Čo nemocnica dala.

"Je neuveriteľné, že vo svojich komentároch pokračovali aj po tom, keď som poukázal na závažné medicínske chyby, ktoré sa urobili   v diagnostike a liečbe môjho ochorenia zo strany ošetrujúcich lekárov a moje nepriestrelné argumenty sa snažili  bagatelizovať, alebo zosmiešňovať. So veľmi zvedavý, čo by robili oni, keď by boli v podobnej situácii  ako ja," píše Piják.

Za rovnako neuveriteľné považuje aj to, že počas celej hospitácie vedenie kliniky nejavilo o jeho prípad žiaden záujem a od začiatku bola snaha preložiť ho na iné oddelenie, napriek tomu, že na to nebol žiaden dôvod.  Uvádza tiež, že počas celej hospitalizácie sa primárka kliniky ani raz nedostavila na vizitu a prednosta kliniky iba raz, aj to veľmi krátko. 

Za jednu z najväčších chýb považuje Piják to, že lekári nevenovali patričnú pozornosť dôležitému nálezu pri prvom HRCT vyšetrení pľúc v deň prijatia do nemocnice, ktorého popis je uvedený na obrázku.

"Nechcel som na tieto skutočnosti veľmi upozorňovať, ale popis snímkov rentgenológom uvedený v prepúšťacej správe nasvedčuje, že by v rámci diferenciálnej diagnostiky pripadala do úvahy aj možnosť nádorového  ochorenia, ktoré doposiaľ prebiehalo asymptomaticky a odhalilo sa až počas ochorenia covid-19," vysvetľuje. A dodáva, že z odbornej lekárskej tlače je známe, že takéto prípady nie sú ojedinelé. 

TAKTO pracovali politici na pôde NR SR v roku 2021
V tomto roku bolo zvolaných dovedna 33 schôdzí Národnej rady (NR) SR, z toho 26 bolo mimoriadnych. Nie všetky sa napokon konali, pri niekoľkých mimoriadnych rokovaniach iniciovaných opozíciou poslanci neschválili ich program. Naproti tomu bolo v... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Čo je podľa Pijáka neuveriteľné?

Je podľa neho neuveriteľné, že lekári tomu nálezu počas celej hospitalizácie nevenovali žiadnu pozornosť a neurobili ani sonografické vyšetrenie brucha, ktoré dnes patrí medzi základné vyšetrenia a ktoré odporúčal urobiť aj rentgenológ.

"Namiesto toho mi v prepúšťacej správe odporúčali, aby som si tieto záležitosti doriešil ambulantne. Takýto diletantský postup je pre mňa nepochopiteľný, pretože všetky potrebné vyšetrenia na objasnenie uvedeného závažného nálezu sa  dali bez problémov urobiť počas hospitalizácie," dodáva.

MUDr. Michal Piják uvádza, že nevie, či to urobili schválne, alebo z nevedomosti, alebo chceli, aby v oslabenom stave chodil do infekčného prostredia a chytil nejakú infekciu, alebo, aby v dôsledku ťažkej svalovej atrofie a osteoporózy spôsobenej dlhotrvajúcou inaktivitou a vysokými dávkami kortikoidov, dolámal kosti v prípade pádu. Myslí si, že okrem toho, potrebné vyšetrenia nemohol absolvovať ambulantne aj preto, lebo doposiaľ nebol schopný bez opory samostatnej chôdze a to už uplynulo 10 dní od prepustenia, ako píše. 

Napriek zdravotným ťažkostiam zaprial MUDr. Michal Piják všetkým svojimfanúšikom príjemné prežitie vianočných sviatkov a ospravedlnil sa všetkým, ktorým vadilo, že dal na sociálnu sieť status o zdravotnom stave a zdravotníctve aj počas Vianoc.

Maďari sa hnevajú na Slovákov. Ide o kuriózne prípady. Čo napísali?
Kuriózne situácie, ktoré spôsobujú vodiči s autami, ktoré majú slovenské ŠPZ sa stávajú v Maďarsku, predovšetkým na križovatkách. Podľa denníka Új Szó o tom informovali komentujúci z mesta Győr na sociálnej sieti Facebook. Mladí slovenskí vodiči sa... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.