Judita Laššáková: Občan vyzval k zavraždeniu Fica. Necháme TO bez odozvy?
25 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Právnička Judita Laššáková sa vyjadrila k incidentu, počas ktorého bolo predsedovi strany SMER - SD Robertovi Ficovi rozbité auto a ochrankár skončil v nemocnici. Laššáková pripomína, že na otázku redaktora „nemáte radi Roberta Fica?“, odznela od zadržaného občana nasledovná odpoveď: „...niekto by ho mal zabiť!“ Proces, ktorý viedol mladého muža k takýmto slovám, sa podľa Laššákovej nezačal včera. Vysvetľuje, že podprahovo sa takýto slovník verejným priestorom šíri už dlhší čas a preto hľadá osobnosť.

Živé vysielanie z predvedenia Fica na policajnú stanicu na sociálnej sieti prilákalo nielen jeho priaznivcov. Tridsaťsedemročný muž využil príležitosť, zaútočil slzným plynom na ochranku a rozbil Ficovi auto, informovala TV Markíza.

"Už roky nesledujem televízne noviny. Vlastne už roky nesledujem televíziu. Skrátka, nevlastním ani len televízor. Preto som až dnes objavila vyjadrenie 37-ročného muža, ktorého po útoku na šoféra Roberta Fica a poškodení jeho auta zadržala polícia," píše v úvode príspevku Laššáková. 

Nie je si celkom istá, či tieto slová zostali bez odozvy. "Keďže televízor nemám, určite sa zdvihla vlna kritiky. Každý demokrat v tomto štáte, na čele s pani prezidentkou urobili spoločnú tlačovú konferenciu, aby nahlas a svorne, bok po boku odsúdili takéto slová. Slová, ktoré vyzývajú k spáchaniu trestného činu vraždy! Hlboko sa ospravedlňujem každému aktérovi tejto tlačovky, že som ju nezachytila. Určite tam odzneli slová odsudzujúce (nielen) politicky motivované násilie a vyzývanie na jeden z najhorších zločinov," píše.

V príspevku dodáva, že sa nechce zamýšľať nad tým, prečo skrsla v hlave mladého muža takáto myšlienka. A dodáva: "Prepáčte, ale naozaj to nechápem. Snáď si nemyslí, že môj názor na súčasnú situáciu na politickej a vakcinačnej scéne na Slovensku formuje Robert Fico?! Naozaj je presvedčený o tom, že v prípade „eliminácie“ tohto politika sa môj názor na dianie na Slovensku zmení?!" Pýta sa Laššáková. 

Ficovi rozbil auto, ochrankára poslal do nemocnice! Čo mu hrozí?
Začalo sa trestné stíhanie! Policajti zadržali muža, ktorý rozbil okno na aute lídra Smeru Roberta Fica. No expremiér skončil ešte dobre, ďalší také šťastie nemal. Živé vysielanie z predvedenia Fica na policajnú stanicu na sociálnej sieti... Čítať ďalej
18 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Neexistuje politik, ktorého by som vzývala ako Boha

Laššáková podotýka aj jednu veľmi vážnu vec. "Viera patrí do kostola. Neexistuje politik, ktorého by som vzývala ako Boha. Niet na Slovensku ani nikde vo svete človeka v roli politika, slová ktorého by som kriticky neskúmala a nekonfrontovala ich s realitou. Ak by aj Robert Fico zmenil názor na akúkoľvek tému, má na to plné právo. Rovnako aj ja mám právo nemeniť ten svoj!" Píše.

Pod statusom zverejňuje aj krátky zostrih videa z uvedeného dňa a od slov, ktoré odznievajú v krátkom zostrihu sa dištancuje a vyprosím si, aby takéto výroky boli v slovenskej spoločnosti tolerované!

Právnička Laššáková si myslí, že proces, ktorý viedol mladého muža k takýmto slovám, sa nezačal včera. Podprahovo sa takýto slovník podľa nej šíri verejným priestorom už dlhší čas. Je presvedčená, že k nemu žiaľ prispievajú aj naši politici a médiá.

"Takéto „grand finále“ som neočakávala. Naprávať škody spôsobené militantnou rétorikou poniektorých politikov a novinárov nebude jednoduché. Avšak niekto by mal zatiahnuť ručnú brzdu a váhou svojej osobnosti zmeniť tón verejnej diskusie a vrátiť ju medzi mantinely dôstojnosti a úcty. Nájde sa na Slovensku takáto osobnosť…?" Pýta sa právnička a necháva otvorenú otázku. 

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.

Mesík-Kamenský, očkovanie Jezuliatka
"Európske a americké Vianoce 2021." Píše vo svojom extrémne krátkom statuse na sociálnej sieti Juraj Mesík. "Kamenský v Pravde." Tak začal status Juraj Mesík. Vysvetlenie nájdete na konci textu. Správa z tlače "Spustili registráciu na očkovanie... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ivan Brožík