Skvelá správa z Izraela - MÁME liek na COVID!
24 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Izrael priniesol skvelú správu - majú liek proti covidu, ktorý ukázal vynikajúce výsledky. Viac informácii zistil Nový čas.

Spása sa volá Amor-18

Portál Jerusalem Post uviedol, že izraelská spoločnosť Amorphical informovala o druhej fáze testovania lieku Amor-18  "Všetkých 18 pacientov s COVID-19 hospitalizovaných so strednými alebo závažnými príznakmi, ktorí dostali liek Amor-18, sa zotavili a boli prepustení v priebehu niekoľkých dní." oznámila spoločnosť v stredu 23. decembra. Devätnástim pacientom bolo podané placebo. Šesť z nich muselo byť prevezených na JIS a dvaja zomreli Liek dostali ďalší dvaja pacienti vo veľmi vážnom stave. Obaja sa zotavili a boli prepustení.

Prezidentka sa poďakovala všetkým, ktorí musia byť počas Vianoc v práci
Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala všetkým profesiám, ktoré musia byť v práci počas vianočných sviatkov. Uviedla to po návšteve Novorodeneckej kliniky M. Rusnáka v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Bratislave, kde pozdravila slúžiacich... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Stopercentná úspešnosť

„Keďže sa pacienti liečení liekom zotavili v priebehu niekoľkých dní a boli prepustení domov, bolo to 100% úspešné," oznámil Dr. Nashat Abu Saleh, riaditeľ covidového oddelenia v Ziv Medical Center v Safed, kde sa uskutočnila klinická štúdia fázy II: „Sme nadšení z výsledkov klinickej štúdie, ktoré prinášajú skutočnú nádej pacientom s COVID-19 v Izraeli a na celom svete, a sú obzvlášť povzbudivé v týchto dňoch so začiatkom piatej vlny variantu omikron. Liek, ktorý sme vyvinuli, je protizápalový, bezpečný a účinný a ľahko sa používa,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Amorphical.

Liek na skupinu SARS vírusov

Riaditeľ spoločnosti Amorphical tiež povedal, že Amor-18 bude pôsobiť proti víruso typu SARS, vrátane všetkých variantov COVID. V súčasnosti prebiehajú ďalšie testy a v blízkej dobe liek Amor-18 otestujú aj napríklad v Brazílii a očakáva sa, že sa čoskoro pridajú aj ďalšie centrá v Európe a Spojených štátoch.

Sedem vianočných zvykov: Ako to bolo v stredoveku?
Dodržiavate vianočné tradície a zvyky? Zo stredovekého traktátu mnícha Jána zistíme, že množstvo z nich pretrvalo v našich tradíciách z dávnej minulosti. Tie stredoveké teda pre portál aktuality.sk priblížila odborníčka z Historického ústavu SAV... Čítať ďalej
24 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.