S kým budú tráviť Vianoce traja najvyšší ústaní činitelia?
24 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Traja najvyšší slovenskí ústavní činitelia budú tráviť vianočné sviatky so svojou rodinou.

Prezidentka Zuzana Čaputová bude podľa vlastných slov tráviť Vianoce "tak ako vždy, v kruhu najbližších". Verí, že sviatočné dni umožnia všetkým načerpať nové sily, stíšiť sa a nájsť potrebný pokoj, aby sa v náročnom období, ktoré prežívajú, dokázali do ďalšieho roka pozerať s nádejou.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) bude mať klasické slovenské Vianoce s kaprom, oblátkou, medom, cesnakom aj prerezaním jablka. "Budem sa snažiť byť v kruhu najužšej rodiny – bratova manželka, deti, moja mamina, potom sa k nám pridajú ostatné deti. Vždy sa následne stretneme celá veľká rodina," priblížil pre TASR. Na Vianoce by Kollára potešili ponožky, papuče, pyžamo, ale aj dobrá kniha.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) chce byť na Vianoce so svojou rodinou a mamou. Na Štedrý večer zvykne ísť rodina Hegerových na bohoslužbu. Po príchode domov si rozbaľujú darčeky. "Samozrejme, deti by nevydržali počas večere, keby sme nerozbaľovali darčeky," poznamenal Heger. Potom sa spoločne najedia. "Zvykneme mať u nás doma maminu a pokúsime sa o to aj tento rok, ale uvidíme, aké budú podmienky z hľadiska pandemickej situácie," povedal pre TASR predseda vlády.

Ak prezidentku nezaujímajú názory občanov Slovenska, prezidentka nezaujíma mňa
„Mňa nezaujíma 5.5 milióna názorov na to, ako máme riešiť pandémiu.“ Vyhlásila hlava štátu tých piatich a pol milióna občanov. Dobre, mňa vôbec ale vôbec od včera nezaujímajú názory pani prezidentky na to, ako riešiť súčasný marazmus v slovenskej... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ivan Brožík